EVO ZA KOJE SVE PRONEVERE I MALVERZACIJE JE OSUMNJIČEN DENIS RASTODER!

Pred Višim sudom u Novom Pazaru u toku je proces protiv bivših radnika Gradske uprave, Denisa Rastodera i Darka Drmanića, protiv kojih je Gradska uprava Višem javnom tužilaštvu podnjela krivične prijave zbog sumnje da su pronevjerili blizu 18 miliona dinara iz budžeta Novog Pazara i Republike Srbije. Protiv Rastodera za slična djela Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru podnijeto je više krivičnih prijava.

Prema navodima optužnice, Rastoder i Drmanić se sumnjiče da su od 25. marta 2013. godine do 17. juna prošle, zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave protivpravno prisvojili oko 18 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije i grada Novog Pazara. Protiv Rastodera se pred Višim sudom u Novom Pazaru vodi postupak zbog sumnje da je izvršio krivična djela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave. Optuženi Rastoder, tada zamjenik načelnika Odjeljenja za opštu upravu usmeno je naložio šefovima mjesnih kancelarija da, suprotno zakonu, novac od izdatih dokumenata ne uplaćuju na račun grada, već da ga u gotovini, jednom nedjeljno donose drugom osumnjičenom Darku Drmaniću. On je taj novac, zajedno sa novcem od prodaje obrazaca, fotokopiranja i raznih taksi trebao da uplaćuje na račun grada, ali to nije radio. Rastoder se nakon jučerašnjeg ročišta u novopazarskom Višem sudu obratio novinarima rekavši da nije lopov.

-Ja apsolutno nisam lopov I to svi znaju, rekao je Rastoder.

Rastoder je svu krivicu pokušao svaliti na mnoge, pa čak i na svog saučesnika Darka Drmanića.

-Darko je obavljao te poslove, s kim je on u dilu bio i gdje je novac to on zna, kazao je on.

I to nije jedina pronevjera i malverzacija za koju se Rastoder sumnjiči. Prema našim saznanjima protiv njega Više javno tužilaštvo, a po podnijetoj krivičnoj prijavi Gradske uprave vodi i postupak i za zloupotrebu službenog položaja prilikom podjele građevinskog materijala interno raseljenim licima. Rastoder je kao predsjednik komisije za odabir i dodjelu sredstava izbjeglicama zloupotrebio službeni položaj, nezakonito dodjelio sredstva, i tako oštetio i najugroženiju kategoriju stanovništva, kojima je pomoć morala biti uručena.

O ovoj malverzaciji Izvještaj nakon obilaska terena je sačinila komisija koju je formirala Gradska uprava Novog Pazara. U izvještaju komisije se navodi da u tom slučaju nije ispoštovan pravilnik, te da odluke komisije na čijem čelu je bio Rastoder treba poništiti, te formirati novu komisiju i raspisati novi konkurs.

Televizija Novi Pazar došla je do saznanja i da je protiv Rastodera podnijeta još jedna krivična prijava, ovog puta Osnovnom javnom tužilaštvu. Gradskoj upravi stigla je anonimna prijava da je nakon smrti predsjednika Mjesne kancelarije Dohoviće tu ostalo oko 140 hiljada dinara, a da je taj novac uzeo Rastoder. Komisija je utvrdila da ta suma nikada nije uplaćena na račun grada, i da nema traga gde je novac završio, a za čiji nestanak je osumnjičen Rastoder.

Za djela koja se Rastoderu stavljaju na teret, a za koje je sudski postupak u toku zaprećena je zatvorska kazna od dvije do dvanaest godina robije. Sledeće ročište u tom procesu zakazano je za 14. april ove godine.

Rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO