Evo šta sve Ugljanin mora da prihvati da bi ga Zukorlić podržao!

Novi Pazar – Kako prenose portali bliski Islamskoj zajednici koji potvrđuju pisanje Sandžakhabera i drugih medija o intenzivnim pregovorima Sulejmana Ugljanina i Muamera Zukorlića da su u toku pregovori za jedinstvenu Islamsku zajednicu između predstavnika SDA Sandžaka na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom i Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom Dudićem i muftijom Zukorlićem a to su četiri uslova.

1. da Sulejman Ugljanin javno podrži Islamsku zajednicu na čelu sa predsjednikom muftijom Mevlud ef. Dudićem sa duhovnim centrom u Sarajevu;

2. da Sulejman Ugljanin javno zatraži od Adema Zilkića da se odrekne titule “reisuleme IZ Srbije sa administrativnim centrom u Beogradu”

3. da Sulejman Ugljanin javno pozove sve imame koji su napustili IZ da se bez posljedica vrate u sistem

4. da Sulejman Ugljanin javno pozove sve svoje funkcionere i aktiviste da uskrate podršku paralelnoj “islamskoj zajednici” i podrže JEDINSTVENU ISLAMSKU ZAJEDNICU sa administrativnim centrom u Novom Pazaru

Podsjetimo Rijaset Adema Zilkića je institucija koju je formirao i podržavao lider SDA Sulejman Ugljanin. On je više puta rekao da Islamska zajednica sa Zukorlićem ne postoji i da se tim pitanjem bavi BNV a Adema Zilkića nazivao svojim reisu-l-ulemom.

Također se špekuliše da bi nakon ispunjavanja ova četiri uslova SDA Sandžaka i BDZ Sandžaka formirala zajedničku JEDINSTVENU listu ili koaliciju, prije ili nakon predstojećih izbora za BNV i lokalne izbore koji su pred nama.

Iz izvora bliskih SDA Sandžaka saznajemo da bi njihov uslov bio da dr. Sulejman Ugljanin bude nosilac liste na predstojećim izborima.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO