Naslovna Sandžak Novi Pazar Evo na šta je sve pristao Sulejman Ugljanin zarad podrške na BNV

Evo na šta je sve pristao Sulejman Ugljanin zarad podrške na BNV

Novi Pazar – Predsjednik SDA Sulejman Ugljanin na sastanku koji je održan prekjuče u zgradi Mešihata Islamske zajednice u Srbiji a prilikom razgovora sa Glavnim muftijom Mevludom ef. Dudićem pristao je na sledeće stvari.
Naš izvor blizak Mešihatu tvrdi “da će se Ugljanin ograditi od Riajseta Islamske zajednice Adema Zilkića koji je sam osnovao te će Muameru Zukorliću i njegovim pristalicama prepustiti većinu funkcija u BNV.

Ugljanin sa Jusufspahićima
Ugljanin sa Jusufspahićima

Naime Ugljanin će ustupiti i pojedina mjesta na listi koju je forimirao i predstavnicima BKZ jer ni jedan ni drugi nemaju podršku intelektualaca Sandžaka koji su može se reći deficitaran kadar kod njih dvojice.
Izvor tvrdi i da je ceo sastanak snimljen i kamerom ali da se čeka vrijeme za njegovo objavljivanje ukoliko se “Ugljanin koji je poznat po nagloj promeni mišljenja” predomisli.
Podsetimo Regionalna televizija objavila je jučer informaciju da su se Ugljanin i Dudić sastali u zgradi Mešihata delegaciju SDA je predvodio Sulejman Ugljanin, dok je Mevlud Dudić zastupao BDZ Muamera Zukorlića.
Na sastanku je usaglašavana strategija zajedničkog nastupa na izborima za nacionalne savete, kao i na sledećim lokalnim izborima.
Ono što je do sada poznato jeste da je kamen spoticanja u stavovima, gde SDA insistira na zvaničnoj koaliciji, dok Zukorlić želi potpunu kontrolu u BNV, a Ugljaninu za uzvrat nudi potpunu kontrolu institucija Gradske uprave nakon sledećih izbora.
Nadalje, kako Regioanlna televiziija saznaje od izvora bliskog BDZ-u Muamera Zukorlića, razgovaralo se i o podelama u Islamskoj zajednici kao i podršci Sulejmana Ugljanina Rijasetu IZ Srbije, gde je usaglašeno da bi podrška Ugljanina Zukorlićevoj IZ bila značajan impuls prevazilaženju trenutnih podela.
Evidentno je da je ovaj sastanak proizveo veliki otpor unutar i jedne i druge opcije, te da iz tog razloga još uvek nema nikakve zvanične potvrde

Exit mobile version