EVO KO JE UVAKUFIO MUFTY FONDACIJU! Dokumentacija iz APR-a jasno pobija riječi Usame Zukorlića a Dudićeve potvrdjuje!

Istražujući navode Mevluda Dudića o tome da su Elma Elfić Zukorlić i Amela Lukač Zoranić uvakufile Mufty fondaciju, otišli smo u Agenciju za privredne registre i utvrdili da je Dudić sinoć u intervjuu govorio istinu, javljaju tutinske novine.

U Apr-u stoji da je zastupnik Mufty fondacije od osnivanja 01.11. 2013. godine BZF 522/2013 pa do 05.10.2021. godine BZF 467/2021. bila gospođa Elma Elfić.

Od 05.10.2021. pa do 13.01.2022. godine upisuje se u Registar kao zastupnik Amela Lukač Zoranić.

Kako je Dudić naveo, “one su nakon smrti rahmetli Muamera Zukorlića odmah u novembru 2021. godine vratili vakufu vakufsko”, nakon čega Amela Lukač Zoranić biva smijenjena 13.01.2022. godine BZF 2/2022 i na to mjesto upisuje se Zuhdija Zukorlić bliski rođak Usami Zukorliću.

Kako neformalno naši izvori saznaju Amela Lukač Zoranić je smijenjena upravo zato da bi se za zastupnika upisao Zuhdija, te da se predstavi kako je tobože Usama sa svojim rođakom uvakfio Mufty fondaciju Islamskoj zajednici, što je i bio razlog da u tom periodu Amela trpi velike pritiske, samo da se nebi dozvolilo da direktno sa Amele se fondacija upiše na IZUS.

Dudić potvrđuje da su Elma i Amela vakifi Mufty fondacije

Ovim se jasno potvrđuje činjenica da je Usama prekršio amanet, odnosno volju rahmetli muftije Muamera Zukorlića.

Također, nakon svoje iznijete tvrdnje, Dudić je zahvalnicu trebao uručiti Elmi Elfić Zukorlić i Ameli Lukač Zoranić, a ne ljudima koji nisu imali zasluge za stečenu imovinu Mufty fondacije.

Iz svega navedenog dolazimo do zaključka da je IZUS taoc samovolje i javašluka pojedinaca, jer je očito da Dudić nema mehanizme kojima bi se odupreo njihovom uticaju u ovoj instituciji.

Tutinske novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO