EVO KO ĆE ČINITI VLAST U NOVOM PAZARU!

    Na aktuelnu postizbornu priču o formiranju novih koalicija i svih mogućih kombinacija za nekoliko dana biće i zvanično stavljena tačka, jer su partije koje su i u prošlom četvorogodišnjem mandatu u Novom Pazaru činile vlast dogovorile dalju saradnju.

    Izvori iz vrha Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića i Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsada Djerleka potvrdili su u odvojenim razgovorima za radio Sto plus da su dogovorili sve detalje oko formiranja vlasti, koje će javnosti narednih dana i obelodaniti.

    Osim Ljajićeve i Djerlekove stranke deo vlasti u Novom Pazaru biće i Srpska napredna stranka (SNS), koja je osvojila pet odborničkih mandata na lokalnim izborima.

    Različiti izvori našeg radija potvrdili su da su predstavnici svih bošnjačkih partija, koje će učestvovati u radu lokalne skupštine, tokom prethodnih dana održali više sastanaka o formiranju vlasti, a da je jedini dogovor do kraja postignut upravo izmedju SDP i SNP.

    Ljajićeva partija na lokalnim izborima u ovom gradu osvojila je 18 odborničkih mandata, a Djerlekova tri, što znači da će sa pet SNS- ovih imati stabilnu većinu od 26 odbornika.

    U opoziciji u ovom gradu biće i dalje Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka sa 11 i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) sa 10 odbornika.

    A.Bajrović (Radio Sto plus)

    Exit mobile version