Evo kako da baterija duže traje

Oslobodite telefon od ovih pet najvećih “žderača baterije”
Oslobodite telefon od ovih pet najvećih “žderača baterije”

Rad pametnih telefona može biti znatno usporen a vek baterije kratak zbog instaliranja velikog broja nepotrebnih aplikacija.

Osim ovih pet “žderača baterije” uklonite i one za koje ste primetili da ih ne koristite. 

Facebook – Ova aplikacija troši bateriju više nego bilo koja druga, a ne ispunjava funkciju. Naime, umesto aplikacije Facebook, dovoljno je koristiti boomark koji će stajati na ekranu i otvoriti vaš profil unutar internet brauzera.

Bilo koja aplikacija za vremensku prognozu – Ove aplikacije su pri samom vrhu kada je reč o “ceđenju” baterije, zato što konstantno ažuriraju podatke. Umesto widgeta za prikaz vremenske prognoze i aplikacije za vremensku prognozu bolje je koristiti glasovnu “OK, Google” opciju.

AntiVirus Security ili bilo koja druga antivirus aplikacija – Ako aplikacije preuzimate sa sigurnih adresa, odnosno Google Play telefon vam je siguran od virusa i time su antivirus aplikacije potpuno besmislene. Pre će vam ukrasti telefon, nego ga napasti “iznutra”. 

Clean Master ili bilo koja druga aplikacija za čišćenje nepotrebnih datoteka – Aplikacije ovog tipa uglavnom brišu nepotrebne datoteke i tako poboljšavaju performanse telefona, ali nisu dovoljno efikasne da biste im omogućili “čitavu” aplikaciju. Naime, to možete rešiti vrlo brzo sami, brisanjem sačuvanog cachea – Settings > Storage > kliknite na Cached data > OK. 

Ova aplikacija, naime, troši puno baterije, između ostaloga i zbog reklama.

Internetski preglednik koji dolazi s telefonom

U Google Play trgovini moguće je preuzeti bolji i sigurniji browser od Google Chromea koji je originalno došao na vašem smartphoneu, ukoliko koristite telefone sa sistemom Android.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO