Evo kako će izgledati škola i vrtić na Dojeviću za koje će kamen temeljac postaviti Vučić i Ljajić! VIDEO

Novi Pazar – Najavljivajući veliki broj investicija , koje će biti realizovane u Novom Pazaru potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je govorio i o izgradnji škole i vrtića u ovom gradu.

Ovi projekti će poboljšati uslove života u tom naselju, a ta vest je naiša na odobravanje građana Novog Pazara. Kamen temeljac za izgradnju objekata biće položen u ponedeljak na Dan grada.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je gostujući na Regionalnoj televiziji najvio višemilionske investicije za izgradnju kapitalnih objekata, koji će, kako je rekao, poboljšati život građana Novog Pazara.

Uslovi u kojima deca trenutno pohađaju školu u naselju Dojeviće su loši. Škola je sagrađena 1913.godine, kasnije je dograđeno tri objekta, ali je vremenom postala tesna za veliki broj đaka i nedaekvatno opremljena. Buduća škola na ovom prostoru će ispunjavati sve standarde savremene gradnje i biće energetski efikasna. Uslovi će biti obezbeđeni za 800 đaka u jednoj smeni.

Potpuno drugačiju sliku ovom delu grad daće vrtić, koji će biti sagrađen nekoliko metara pored škole u ovom naselju.

Dikrektor sadašnje škole u naselju Dojeviće Besim Adilović kaže da je izgradnja škole od velikog značaja. Prostor je mali, bez fiskulturne sale i ne odgovara standardima za pohađanje nastave. Adilović kaže da i pored loših uslova učenici i profesori su postizali dobre rezulate na svim opštinskim i republičkim takmičenjima.

Svaki objekat ove vrste, koji se izgradi u Novom Pazaru od velikog je značaja, kažu građani.

Kako je najavljeno kamen temeljac za izgradnju ovih objekata, kao I savremenog dijagnostičkog centra 20. aprila za Dan grada položiće premijer Srbije Aleksanadar Vućić I potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO