Naslovna Vijesti Hronika EUROPOL: Uhapšeno više od 800 osumnjičenih kriminalaca

EUROPOL: Uhapšeno više od 800 osumnjičenih kriminalaca

europol:-uhapseno-vise-od-800-osumnjicenih-kriminalaca

AMSTERDAM – Zamenik izvršnog direktora EUROPOL-a Žan-Filip Lekuf potvrdio je danas da je u okviru međunarodne policijske operacije u Evropi uhapšeno više od 800 osumnjičenih kriminalaca i zaplenjeno preko 48 miliona dolara u gotovini i kriptovalutama.

U toj operaciji su, pored EUROPOL-a i policija 16 evropskih država, učestvovali američki FBI, kao i policije Australije i zemalja Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka.

Nemački zvaničnici su potvrdili da policija uhapsila 70 osumnjičenih na 150 lokacija u Nemačkoj, navodeći da je akcija bila je fokusirana na pokrajinu Hesen, potvrđeno je Rojtersu iz tužilaštva u Frankfurtu.

U združenoj operaciji australijske policije, američkog FBI-ja i nacionalnih policija država Azije, Južne Amerike i Bliskog istoka, uhapšeno je nekoliko stotina osumnjičenih kriminalaca iz 18 zemalja angažovanih u organizovanoj kriminalnoj šemi, saopštili su ranije danas australijski zvaničnici.

Samo u Australiji je uhapšena su 224 osumnjičena, među kojima ima i pripadanika motorizovanih bandi, a na Novom Zelandu je 35 osumnjičenih završilo iza rešetaka.

Ova hapšenja su takođe rezultat policijskog upada i tajnog praćenja šifrovane kompjuterske aplikacije u kojoj je bilo skoro 25 miliona poruka o trgovini narkoticima, zaverama i pripremama ubistava, saopštili su danas australijski zvaničnici.

indeksonline.rs

Exit mobile version