Euro 2016: Švedska i Ukrajina na EP!

Fudbalske reprezentacije Švedske i Ukrajine poslednje su selekcije koje su obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Švedska je u baražu izbacila Dansku ukupnim rezultatom 4:3, dok je Ukrajina preživela gostovanje Sloveniji i sa ukupnih 3:1 je prošla na završnicu turnira.U prvom meču na svom terenu Šveđani su pobedili sa 2:1 i znali su da ne smeju da se brane u Danskoj. Sav posao je zavrpio Zlatan Ibrahimović koji se u 19. minutu sjajno snašao posle kornera i postigao je izuzetno važan gol za svoju ekipu.

U nastavku utakmice Šveđani su se opredelili za odbranu svog gola i nisu prepustili domaćinu veliki broj prilika. Najbolju šansu u 72. minutu je imao Eriksen koji je uhvatio sjajan volej, ali je izblokiran i do kraja je ostalo 1:0 za Šveđane.

Dvomeč je definitivno odlučen 13 minuta pre kraja, a gol za goste ponovo je postigao sjajni napadač Pari Sen Žermena preciznim udarcem sa oko 20 metara. Do kraja utakmice Danska je uspela da čak i izjednači, ali prekasno.

Poulsen je devet minuta pre kraja pogodio za 2:1, a konačan rezultat u prvom minutu nadoknade postavio je Vestergard.

Mnogo više uzbuđenja bilo je u Mariboru gde je Ukrajina doputovala sa pobedom od 2:0. Slovenci su odlično krenuli, pošto je već u 11. minutu Boštjan Cesar posle asistencije Milivoja Novakovića postigao vodeći gol.

Ipak, u nastavku domaćin nije uspeo da zatrese mrežu, to je u potpunosti odgovaralo gostima koji su uspeli da se odbrane i ostvare drugi uzastopni plasman na šampionat Evrope. U poslednjim trenucima utakmice prolaz Ukrajini obezbedio je Jarmolenko.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO