Naslovna Sandžak Novi Pazar EU Progress donirao dva projekta opštini Tutin

EU Progress donirao dva projekta opštini Tutin

NOVI PAZAR – TUTIN – EU preko vlade Švajcarske preko EU Progress uručila je opštini Tutin tehničku dokumentaciju za dva projekta, jedan projekat tiče se uređenja korita reke “Vidrenjak” a drugi za uređenje sistema za odvođenje otpadnih voda. Vrednost ova dva projekta je 20.000e.

euprogress
Nermin Hasanović koordinator projekata EU Progress izjavio je da je EU preko vlade Švajcarske i EU programa realizuje ove projkete a da su značajni jer Tutin do sada nije imao rešen sistem za otvpadnih voda.

“Naredni koraci jesu sama izgradnja i prikupljanje tehničkih sredstava za realizaciju ovog projekta. Opština Tutin je već dobila neka sredstva od preko 100.000 evra za samu realizaciju projekta kolektora i mislim da su radovi već započeti u toliko je naše zadovoljstvo još veće” zaključio je Hasanović.
Bajram Aljović načelnik odeljenja za lokalni i ekonomski razvoj kazao je da opština Tutin već ima uspešno realizovanih projekata u oblasti infrastrukture i podsetio na izgradnju dečijeg vrtića a u oblasti privrede i to na projektu formiranja Agrobiznis centra.
“Kada se tiče projektne dokumentacije mi smo ove godine završili plan projektne dokumentacije za MZ Ribariće kao veoma zanačaajan i obiman dokument. A danas smo dobili dva nova projekta to je ukorićenje reke Vidrenjak  kao i projekat izgradnje kolektora otpadnih voda” zaključio je Aljović i zahvalio se poredstavnicima EU Progress na pomoći ovoj lokalnoj samoupravi.
izvor.Sandžakhaber

Exit mobile version