EU donirala sanitetska vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji

Predstavnicima 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji danas su uručeni ključevi 20 sanitetskih vozila, koja su nabavljena kroz program donacije EU, uz posredovanje UNOPS-a. Predsednik Aleksandar Vučićje naglasio da je pomoć veoma važna u vreme pandemije. Šef Delegacije EU Sem Fabrici izjavio je da je današnja primopredaja vozila konkretan primer solidarnosti i podrške Srbiji.

Primopredaji ispred Palate Srbije prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, sa predstavnicima UNOPS-a.

Pored Novog Pazara sanitetska vozila dobile su Opšta bolnica u Ćupriji, domovi zdravlja u Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Golupcu, Opšta bolnica Bor.

Takođe, vozila će stići i u domove zdravlja Knjaževac, Pirot, Krupanj, Žagubica, te u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd.

Vozila su dobili i Specijalna bolnica “Sveti Sava”, Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci i Loznici, KBC “Bežanijska kosa”, te domovi zdravlja u Bujanovcu, Medveđi i Jagodini.

RTS

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO