Naslovna Featured Istaknuto Erdogan: Za ubistvo 50 muslimana počinilac će biti osuđen na 15 godina...

Erdogan: Za ubistvo 50 muslimana počinilac će biti osuđen na 15 godina / Nevjerovatno

Da nismo zatvorili teroristički koridor i da nismo realizovali pokret u Afrinu i Džerablusu, danas bi naš jug bio okupiran od strane terorista Predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da teroristički napad na Novom Zelandu nije individualni već organizovani čin.

Predsjednik Erdogan je gostovao na privatnim tv kanalima i analizirao aktuelna zbivanja u zemlji i svijetu.

Rekavši da teroristički napad na Novom Zelandu nije individualni već organizovani čin, Erdogan je uputio oštru reakciju naspram činjenice da je Zapad ostao nijem na ovaj gnusni akt.

¨Je li se cijeli svijet okupio u Evropi nakon događaja Charlie Hebdo (Francuska, 2015)? Da. Da li se Evropa oglasila povodom ovog događaj? Ne. Još uvijek ništa nismo čuli od Evrope. Zapadni mediji podlo rade svoj posao.

Erdogan je sa javnim mnjenjem podijelio i informacije o kažnjavanju ovoga zločina.

¨Govori se o 15 godina. Na tom mjestu je ubijeno 50 muslimana. Počinilac će biti kažnjen sa 15 godina zatvorske kazne. Da li je to moguće? Da li se to može prihvatiti?¨

Analizirajući čišćenje terorističkih elemenata u regiji Afrin od strane Turskih oružanih snaga, Erdogan je ukazao i na prijetnju koja se pojavila u regiji.

¨Da nismo zatvorili teroristički koridor i da nismo realizovali pokret u Afrinu i Džerablusu, danas bi naš jug bio okupiran od strane terorista¨.

U vezi izjava evropskih zvaničnika povodom pregovora koje Truska vodi sa EU, Erdogan je kazao:

¨Hoće da obustave pregovore. Neće oni to uraditi jer imaju veliku potrebu za Turskom¨.

Erdogan je kazao i da se ekonomija razvija u pozitivnom smjeru.

Trt

Exit mobile version