Naslovna Featured Istaknuto Erdogan uz Vučića! Čestitao na pobedi i porucio: Uskoro dolazim u Srbiju!

Erdogan uz Vučića! Čestitao na pobedi i porucio: Uskoro dolazim u Srbiju!

Nakon pobjede na predsjedničkim izborima u Srbiji, Aleksandru Vučiću sa svih strana stižu čestitke, te je on tako razgovarao i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayipom Erdoganom.
Erdogan je u telefonskom razgovoru čestitao Vučiću na pobjedi, te je ocijenio da su prijateljski odnosi i saradnja između dvije ključne zemlje na Balkanu dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru, saopćeno je iz Vlade Srbije.
Vučić je pozvao turskog predsjednika da posjeti Srbiju, što je on prihvatio, naglasivši da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsjednika Srbije.
Turski predsjednik je istaknuo da su liderstvo i lična zalaganja Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.
“Kao dva lidera, koja su izabrana za vrijeme svog premijerskog mandata, u potpunosti vjerujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije”, istaknuo je Erdogan.
Dodao da se nada da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim oblastima.

Exit mobile version