Erdogan uputio poruku povodom godišnjice osvajanja Istanbula

Erdogan: Osvajanje Istanbula je veličanstvena pobeda koja je sa svojim političkim i socio-kulturnim rezultatima izmenila tok istorije

Predsednik Recep Tayyip Erdogan je rekao da je Osvajanje Istanbula veličanstvena pobjeda koja je promijenila tok istorije.

Erdogan je uputio poruku povodom 562. godišnjice osvajanja Istanbula.

¨Osvajanje Istanbula je veličanstvena pobeda koja je sa svojim političkim i socio-kulturnim rezultatima izmenila tok istorije¨.

Istakavši da je pobeda u istoriju upisana zlatnim slovima sa upravom sultana Fatiha Mehmeda koja se oslanjala na pravdu i toleranciju, predsednik Erdogan je rekao da je ista i u narednom periodu bila povod za suživot različitih vera i kultura na jednom mestu.

Erdogan je rekao da je Istanbul, sa svojom prirodom, istorijom i kulturom jedan od retkih gradova u svetu i dodao:

¨Istanbul, koji nam je ostavljen na amanet od strane Sultana Fatiha Mehmeda i njegovih vojnika, i danas nastavlja napredovati kao jedan poslovni, finansijski, trgovinski, umetnički i kulturni centar.

Predsednik VNST Cemil Čiček je u svojoj poruci istakao da je Istanbul jedan od retkih gradova na planeti i dodao:

¨Istanbul je najlepše blago naše istorije. Sultan Fatih Mehmed je jedno od najvećih imena ovog blaga. Naša zajednička dužnost, kao naroda i države, je da materijalne i duhovne vrednosti ovoga grada uzdignemo na najviši nivo¨.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO