Erdogan: U proteklih 20 godina posebnu pažnju posvetili smo obrazovanju, zdravstvu, pravdi i sigurnosti

Politika Vesti  Erdogan: U proteklih 20 godina posebnu pažnju posvetili smo obrazovanju, zdravstvu, pravdi i sigurnosti 09/10/202268 Views Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je Turkiye u proteklih 20 godina posebnu pažnju posvetila obrazovanju, zdravstvu, pravdi i sigurnosti.

Erdogan je danas u gradu Balikesiru u Turkiye prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja nekoliko infrastrukturnih projekata, uključujući industrijsku zonu i branu.

Podsjetio je da je Turkiye u proteklih 20 godina posebno isticala značaj obrazovanja, zdravstva, pravde i sigurnosti.

“Kasnije smo ojačali ove četiri glavne stavke sa transportom, energetikom, poljoprivredom i vanjskom politikom. Turkiye je napredovala do ovog nivoa zahvaljujući ove četiri glavne stavke koje sam spomenuo”, kazao je Erdogan.

Dodao je da su posebnu pažnju posvetili investiranju u sektor obrazovanja.

“Samo ovdje otvaramo 71 različitu obrazovnu investiciju, od vrtića, srednjih škola do univerziteta”, rekao je turski predsjednik.

Dotakao se i porasta cijena u zemlji, napominjući da će turske vlasti u tom smislu pružiti podršku građanima.

“Borimo se sa fluktuacijama cijena i zato pokušavamo povećati prihode naših građana prema novom nivou cijena”, kazao je Erdogan.

Istakao je također kako mnogi imaju riječi hvale o ekonomskom programu koji su implementirale turske vlasti.

“Sve važnije institucije i akteri globalne ekonomije počeli su davati izjave koje potvrđuju i preporučuju ekonomski program koji smo mi implementirali”, rekao je Erdogan.

Anadolu Agency (AA)

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO