Erdogan: Turska je zamalo doživjela sudbinu Egipta i Ukrajine

Premijer Erdogan je kazao da je čvrst stav njegove vlade to spriječio.

Premijer Recep Tayyip Erdogan je prisustvovao otvorenju Avijacijskog centra za popravku i održavanje Teknik A.Š. Turkish Airlines-a na istanbulskom aerodromu Sabiha Gokcen. U obraćanju na otvorenju premijer Erdogan je kazao: “Da se nismo čvrstim i odlučnim stavom suprostavili handžaru koji su htjeli zabosti u srce Turske, sada ne bismo bili u drugačijoj situaciji od zemalja u našoj okolini.  Pretvorili bi nas u Ukrajinu, u Egipat. Ono što žele napraviti u Egiptu, Ukrajini i Siriji, isto su to htjeli učiniti u Turskoj”.
Erdogan je nadalje čestitao svim članovima kolektiva turske aviokompanije Turkish Airlines (THY), na njihom radu, nastojanjima i vrijednom trudu, pri tom rekavši da THY sa uspjehom na svjetskom nivou s ponosom nosi tursku zastavu i da se nada da će Avijacijski centar za popravku i održavanje dodatno unaprijediti THY.
Ističući kako je vrlo važna činjenica da je Turkish Airlines iz vlastitih izvora obezbijedio 550 miliona dolara i sufinansirao projekat, Erdogan je ocijenio da realizacija projekta predstavlja novo širenje i napredak Međunarodnog aerodroma Sabiha Gokcen.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO