Naslovna Sandžak Erdogan: Turska će do 2023 ući u red najrazvijenijih zemalja svijeta!

Erdogan: Turska će do 2023 ući u red najrazvijenijih zemalja svijeta!

Ankara – U svom prvom govoru novouzabrani 12. predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u svom uvodnom obraćanju rekao je da se najiskrenije se zahvaljuje svmom narodu koji ga je kako kaže “predložio i izabrao na ovo mjesto”.
Erdogan se zahvalio Abdulahu Gulu njegovom prethodniku u svoje ime i u ime svih građana Turske
Zahvaljujem što je u sedmogodisnjem mandatu vodio ovu zemlju na najbolji mogući način” rekao je Erdogan i dodao da se nada da će u periodu koji je pred njim od njega imati velike koristi u idejama i savjetima koje će od njega dobijati.
“Direktni izbori predsjednika su još jedan dokaz svijetu o demokratizaciji naše zemlje” kazao je novoizabrani predsjednik Turske.
“Zaboravicemo staru mračnu Tursku i okrećemo se novoj Turskoj državi koja će 2023 ući u red najrazvijenijih zemalja svijeta” rekao je Erdogan navodeći da će se uvijek boriti za mir, saradnju i prosperitet zemalja u regionu.
Nemamo nikakvih težnji prema komšijskim zemljama samo želimo da popravimo stanje naroda koji u njima žive. Kada je prije 91 godinu Atatürk izabran za predsjednika proučena je dova i Turska je tada krenula u pravom smjeru”.
Erdogan je svoj govor zaključio rečenicom “mi slušamo glas naroda i uvijek će mo zajedno graditi ovu zemlju za dobrobit svih”.
Nakon završnog govora novoizabrani predsjednik Turske Erdogan predao je najveće državno priznanje Abdulahu Gulu koji je također Erdoganu predao zvijezdu, simbol predsjednika Republike.

Na ceremoniji je prisustvovalo više stotina stranih diplomata kao i gostiju iz svijeta politike, sporta i kulture.

Sandžakhaber.net

Exit mobile version