Naslovna Svijet Turska Erdogan sutra u Sarajevu na venčanju ćerke Bakira Izetbegovića

Erdogan sutra u Sarajevu na venčanju ćerke Bakira Izetbegovića

0
erdogan-sutra-u-sarajevu-na-vencanju-cerke-bakira-izetbegovica

SARAJEVO – U sarajevskom hotelu Evropa privode se kraju poslednje pripreme za sutrašnje raskošno venčanje Jasmine, ćerke bošnjačkog lidera Bakira i direktorke KCUS Sabije Izetbegović, kojem će prisustvovati i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, za kojeg mediji kažu da će biti svedok na šerijatskom venčanju.

Jasmina Izetbegović venčaće se za svog izabranika Chamila Humačkića, biznismena rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Nemačkoj.

Reč je o svadbi o kojoj se u sarajevskoj i bošnjačkoj javnosti u poslednje vreme dosta govori.

Kako prenosi portal Radiosarajevo, najpre će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko venčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Nezvanično, mladence će venčati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, dok će se u ulozi šerijatskog svedoka, navodno, pojaviti Erdogan.

Turski predsednik, kako se očekuje, trebalo bi večeras da doputuje u Sarajevo.

Pored državničkih obaveza, Erdogan pre svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović, ali će se sastati i sa članovima Predsedništva BiH.

Građansko venčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića i slavlje će se održati u obližnjem Hotelu Evropa u Sarajevu.

Osim Erdogana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz sveta politike, ekonomije, sporta, kulture i javnog života, potvrđeno je, takođe, za portal Radiosarajevo.

U maju 2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi Erdoganove ćerke Sumeje.

Ona se udala sa Selčuka Bajraktara, sina turskog biznismena Ozdemira Bajraktara, tehničkog direktora kompanije Bajkar, osnivača sistema izuzetno efikasnih bespilotnih letilica “Bajraktar”.

Pored Izetbegovića, venčanju Erdoganove ćerke prisustvovao je tada i premijer Albanije Edi Rama.

Exit mobile version