Erdogan: Šta ćete postići s ubicom (Assadom) koji je pobio milion svojih građana

U susjednoj nam Siriji, pred očima cijelog svijeta jedan milion naše braće bio je žrtva državnog terora, poručio je Erdogan.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako još ima jadnika koji pozivaju da se s Assadom riješi stanje u Siriji, te im poručio “šta se može riješiti sa ubicom koji je pobio milion svojih građana”.

Erdogan je posjetio južni turski grad Osmaniye, gdje se obratio okupljenim građanima. Erdogan je govorio o dešavanjima u Siriji.

“U susjednoj nam Siriji, pred očima cijelog svijeta jedan milion naše braće bio je žrtva državnog terora. Još uvijek ima onih jadnika koji govore ‘Sastanimo se s Assadom’. Još ima jadnika koji poručuju, ‘Riješimo ovaj posao zajedno sa Assadom’. Ja ih pitam, šta će te promijeniti i postići sa ubicom koji je pobio milion svojih građana?”, poručio je Erdogan.

Iznio je kritike na račun zemalja koje još uvijek nisu uputile ozbiljnu reakciju na divljaštvo koje se vrši nad civilima u Istočnoj Guti.

“Da li ste vidjeli ili čuli da je i jedna zemlja uputila ozbiljnu reakciju na divljaštvo koje se danima dešava u Istočnoj Guti? Non-stop znaju govoriti ‘Civili, civili, civili”. Pa dobro, oni koje ubijaju u Istočnoj Guti, jesu li oni vojnici?”, poručio je Erdogan.

Govoreći i o operaciji “Maslinova grana”, koju Oružane snage Turske (TSK) i Slobodna vojska Sirije (FSA) provode na sjeveru Sirije, Erdogan je rekao kako je do sada neutraliziran najmanje 1.951 terorista.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO