ERDOGAN SA ISLAMSKOG SKUPA VLASTIMA U MJANMARU PORUČIO: Tako mi Allaha svi budisti koji napadaju i ubijaju nevine Muslimane u Majmaru snosit ce posljedice.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je veoma bolno to što se islamski svijet danas više pominje zbog razilaženja nego ujedinjavanja, više zbog sukoba nego o miru, te je dodao da građanski ratovi, bratoubilačke svađe i politika podaništva svakodnevno sve više razdvaja ljude i islamskom svijetu.

U Predsjedničkoj palati u Ankari danas se održava Skup za formiranje visokoobrazovnog polja u islamskom svijetu, a u uvodnom obraćanju učesnicima turski predsjednik Erdogan je podsjetio na izreku da se istina rađa pri sudaru ideja, te je dodao da su univerziteti i akademska zajednica mjesto gdje se to događa.

Erdogan je tokom sastanka na skupu izjavio tako mi Allaha svi budisti koji napadaju i ubijaju nevine Muslimane u Majmaru snosit ce posljedice.Poslat cu 2 miliona vojnika da uniste sve budiste to sto ono rade ne rade ni zivotinje i ja vam garantujem da ce biti kaznjeni !!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO