Erdogan proglasio pobjedu: Dobio sam odgovornost da vladam još pet godina, Turska jedini pobjednik

Aktuelni predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobjedu u današnjem drugom krugu predsjedničkih izbora.

Turci su danas birali da li će novi šef države ostati Redžep Tajip Erdogan ili će to biti opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu.

Trenutni nezvanični podaci pokazuju da Erdogan, prema 99,08 odsto prebrojanih glasova, vodi sa 52,07 odsto podrške u odnosu na opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua, koji je osvojio 47,93 odsto glasova, prenosi Turska radio-televizija (TRT).

Rojters je prethodno prenio da je predsjedavajući Vrhovnim izbornim savjetom saopštio da Erdogan, na osnovu 75 odsto prebrojanih glasova, vodi sa 53,41 odsto podrške birača.

Erdogan je, navodi ta britanska agencija, rekao da su mu građani dali odgovornost da vlada u narednih pet godina, proglasivši Tursku jedinim pobjednikom izbora.

Obraćajući se pristalicama sa krova autobusa u Istanbulu, Erdogan, koji predvodi Tursku dvije decenije, zahvalio je građanima na glasanju.

Izlaznost je bila 84,7 odsto.

Prema podacima sa sajta TRT-a, Kiličdaroglu je osvojio više glasova od Erdogana u Istanbulu, Ankari i Izmiru.

 

Biračka mjesta zatvorena su u 17 sati po lokalnom vremenu.

Foto: Reuters

Izvor:Vijesti

The post Erdogan proglasio pobjedu: Dobio sam odgovornost da vladam još pet godina, Turska jedini pobjednik appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO