Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan od danas je počasni građanin Novog Pazara, odlučili su jednoglasno odbornici Skupštine grada na sednici povodom 20. aprila, Dana grada. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da se Erdoganu dodeljuje ovo priznanje zbog nesebične afirmacije i ulaganja u razvoj infrastrukture i privrede ovog grada.

“Čast nam je Erdogana nazvati počasnim građaninom Novog Pazara, a kroz ovaj simbolični gest želimo da mu zahvalimo na svemu što je uradio za naš grad. Želimo da naše prijateljstvo potraje i u godinama koje su pred nama”, rekao je Biševac.

Osim Erdogana, počasni građanin Novog Pazara pre tri godine postao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odlučeno je i da povelju grada dobiju ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, univerzitetski profesor Sait Kačapor i Rodoljub Nićiforović, koji vodi istoimenu fondaciju.

Predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić rekla je da je zadatak svih da vlastitim delima pokažu koliko im je stalo da očuvaju tradiciju, razvoj i bezbednost grada, koji slavi 557. rođendan.

“Na nama je da istrajemo, da svoju sposobnost i ljubav prema Novom Pazaru pretočimo u dela za dobrobit svakog pojedinca, kako bismo se svi osećali sigurnim u sadašnjosti i bili srećni u budućnosti”, rekla je Ifeta Radončić.

Ona je nabrojala najznačajnije odluke i strategije koje su odbornici Skupštine grada doneli u poslednjih godinu dana.

Obeležavanje 557. rođendana Novog Pazara počelo je pre nedelju dana brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

Ime grada se prvi put pojavljuje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu, a osnovao ga je te godine Isa-beg, turski vojskovođa, koji se smatra i osnivačem Sarajeva, Skoplja i Šapca.

4 KOMENTARA

  1. Sad se vidi kako funkcinise kjamet koalicija, samo interes i prazne rijeci .sram da je ovo prase ,prasima,kad ode sa mahmutagom u pendik samo kukaju i kupe pare od nasih bosnjaka,a te pare trpaju u privatne dzepove,,,,,proverite samo koliko su tablji organizovali za prikupljanje para …,,necu da pominjem u cijim kucama po pendiku,,,,a kad treba neko priznanje odati toj turskoj cute ko mumije. A prase i nezna za sram .yako i tulejman kjamet insan folirant ,nepismeni boks mu popio pamet,,ono malo sto je imao ,,,,isto radi ,,hvala odgovornim poslanicima da su se sjetili i podrzali da se ovo priznanje dodijeli istinskom prijatelju bosnjaka ……svaka cast spp uspijeli ste ,,,covjecnos uvijek pobjedzuje…..

  2. To rade i suljovci iz tutina 2milona su uzeli za prosle izbore za izgradnju doma za mentalno obolele ali te su prate otisle u svoje dzepove

  3. Kad Muftija kaze da Erdogan bude pocasni gradjanin onda to moraju i ostali da prihvate
    Gde je sad onaj papagaj zoranic kasim

Comments are closed.