Erdogan Pobedili smo, ali moramo još znoja proliti za ovaj narod

Erdogan je, u prvom obraćanju nakon što su danas u njegovoj zemlji održani lokalni izbori, poručio kako je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) pobednik na današnjim izborima, ali kako se još mnogo znoja treba proliti za turski narod.

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, u prvom obraćanju nakon što su danas u njegovoj zemlji održani lokalni izbori, poručio kako je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) pobednik na današnjim izborima, ali kako se još mnogo znoja treba proliti za turski narod.

U Turskoj su danas održani lokalni izbori, na osnovu kojih će biti dodijeljeni mandati predstavnicima lokalnih vlasti za narednih pet godina.

Erdogan je u Istanbulu, u prvom obraćanju nakon zatvaranja birališta širom Turske, izjavio kako su lokalni izbori protekli na demokratski način te kako je turski narod još jednom, velikom izlaznošću, pokazao volju na biralištima.

“Na bazi koalicija, mi smo, u koaliciji s MHP-om, prvi na lokalnim izborima. Još jednom su poraženi oni koji su pokušali zavaditi naš narod i na koljena baciti našu državu”, rekao je Erdogan.

Najavio je važan program reformi nakon današnjih lokalnih izbora i dodao kako će naredni izbori u Turskoj biti održani u junu 2023. godine.

“Nastavićemo borbu protiv terorizma i raditi na tome da našu zemlju i regiju učinimo oazom mira”, poručio je Erdogan te dodao: “Još mnogo puta je pred nama, za ovaj narod trebamo još mnogo znoja proliti”

Erdogan se potom uputio prema Ankari, a, kako je i sam najavio, večeras će u Ankari održati tradicionalni govor s balkona sjedišta Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i komentirati rezultate danas održanih lokalnih izbora.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO