Erdogan: Novi premijer biće Ahmet Davutoglu

Ankara – Kandidat za novog premijera Republike Turske i predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja je ministar vanjskih poslova i narodni poslanik iz Konye, prof.dr. Ahmet Davutoglu.

Premijer Recep Tayyip Erdogan je objavio da je ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu kandidat za novog predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Partije).
“Naš kandidat za premijera Turske i generalnog predsjednika Stranke pravde i razvoja je ministar vanjskih poslova i narodni poslanik iz Konye prof.dr. Ahmet Davutoglu”, kazao je premijer Erdogan.
Premijer Erdogan je ıstakao da vjeruje da će turska vlada pod upravom Davutoglua nastaviti da napreduje sa istom odlučnošću i dodao: “Neka svi znaju da ću biti uz uvaženog Davutoglua u borbi protiv paralelnih institucija i tokom implementacije procesa rješavanja (problema terorizma) u Turskoj”.
Premijer Erdogan je kazao da je ministar Davutoglu do sada vodio intenzivnu borbu za implementaciju savjesne vanjske politike, dodavši: “Svima ćemo pokazati da je Stranka pravde i razvoja stranka koja se zasniva na idealima i načelima, a ne samo na određenim imenima”.
Erdogan je kazao da su okončane sve pripreme za kongres vladjuće stranke, koji će se održati 27. avgusta, ističući da će na kongresu još jednom biti potvrđeno jedinstvo i sloga.
Premijer Erdogan je poželio uspjeh Ahmetu Davutogluu i ostalim dužnosnicima stranke u novom razdoblju.
Turski predsjednik  Abdullah Gul je pozvao Davutoglua i čestitao mu na kandidaturi za predsjednika AK Partije i premijera Turske.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO