BEOGRAD/JERUSALIM – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan se danas u telefonskim razgovorima sa palestinskim liderima usred eskalacije nasilja u Jerusalimu, zarekao da će mobilisati svet radi zaustavljanja “terora” Izraela.

Erdogan je odvojeno razgovarao s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i s liderom Hamasa Ismailom Hanijeom, osudivši akcije Izraela i izrazio im podršku, preneo je Frans pres.

Danas je više od 300 ljudi povredjeno u sukobima palestinskih demonstranata i izraelske policije na svetlištu Brdo hrama u Jerusalimu.

Turski lider je obećao da će “učiniti sve u svojoj moći da mobiliše svet, počevši sa islamskim, da bi zaustavio izraelski teror i okupaciju”.

Izraelski mediji javljaju da se Izrael priprema za moguće raketiranje centralnog dela zemlje iz palestinskog pojasa Gaze ove noći.

U gradu Aškelonu, na jugu, otvorena su skloništa za gradjane od bombi, pošto je Hamas koji vlada Gazom, zapretio da će napasti Izrael ako se izraelske bezbednosne snage ne povuku s Brda hrama.

indeksonline.rs/Beta