Erdogan: Izraelski plan nije ograničen na Gazu i Liban

ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da plan Izraela nije ograničen na pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban.

Kako je javila RIA Novosti, turski predsednik je govoreći na festivalu “Teknofest 2024. Adana” rekao da se sprovodi “Izdajnički plan koji nije ograničen na pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban”.

“Ne morate biti prorok da biste videli konačni cilj”, rekao je Erdogan.

On je ranije priznao mogućnost da bi sledeća meta izraelskih napada posle Gaze i Libana mogle biti “turske zemlje”.

Prema njegovim rečima, svaki put kada se primirje i mir u regionu približavaju, Izrael “izvodi provokaciju koja uništava ovaj proces”.

“On koristi sva sredstva da naš region utopi u suzama. Suočeni smo sa ludilom koje uživa u ubijanju beba u našim rukama. Nažalost, Zapad nastavlja da podržava mrežu masovnih ubistava. Oni koji su dali ove bombe snose jednaku odgovornost za svaku kap prolivene krvi”, dodao je Erdogan.

Izrael od 1. oktobra sprovodi kopnenu operaciju protiv Hezbolahovih snaga u južnom Libanu i nastavlja vazdušno bombardovanje susedne zemlje, u kojem je poginulo više od hiljadu ljudi, uključujući vođe šiitskog pokreta, a više od 90.000 je izbeglo.

Uprkos gubicima, koji uključujući i komandno osoblje, Hezbolah vodi kopnene borbe i ne zaustavlja raketne napade na izraelsku teritoriju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO