Erdogan: Izrael vrši genocid neka ide u pakao!

Premijer Turske Recep Tayyip Erdogan je, u vezi sa izraelskim napadima na Pojas Gaze, izjavio da Izrael vrši pravi genocid nad Palestincima, javlja Anadolija.

Tokom obračćnja prisutnima u Diyarbakiru, u okviru predizborne kampanje za predsjedničke izbore, Erdogan je kazao da je Izrael teroristička država koja vrši genocid u Palestini.

“Nažalost, Izrael u Palestini vrši maskr, vrši genocid. Izrael je teroristička država koja širi terorizam. Zato kažem ‘neka idu u pakao’. Vidjeli ste da su do sada ubili preko 150 nevine dječice. Vidjeli ste kako ubijaju nevine žene i nečije majke”, istakao je Erdogan.

Naglasio je kako međunarodna zajednica samo nijemo posmatra ubijanja nevinih civila u Gazi dodajući kako će Turska učiniti sve da se zaustavi prolijevanje krvi u Palestini.

“Cijeli svijet šuti, Evropa šuti. Sve diplomatske mogućnosti koristimo i angažovali smo ministre da pokušaju zaustaviti ovo zlo”, rekao je turski premijer.

S druge strane, glasnogovornik Ministarstva u Gazi Eshref al-Kudra je za Anadoliju potvrdio da je broj smrtno stradalih u napadima izraelske vojske koji traju od 7. jula dostigao 1.000. U istom periodu ranjeno je oko 6.000 među kojima većinu čine žene i djeca iz Pojasa Gaze.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO