Erdogan: Izrael će odgovarati za jecaje palestinske djece

Prije ili kasnije Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece, poručio je u subotu aktuelni premijer Turske i kandidat za predsjednika ove zemlje Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolija.

Erdogan se u obraćanju stanovnicima turskog zapadnog grada Balikesira dotakao posljednjih dešavanja u Gazi.

“Prije ili kasnije, Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece i krikove nevinih majki. Krajnje je vrijeme da međunarodna zajednica stane ukraj ovoj razmaženosti, nepoštivanju prava i ljubavi prema genocidu Izraela. Dok god Izrael bude vršio genocid, koji je ništa manje nego ‘hitlerovski’, mir na Bliskom istoku i u svijetu nikada neće biti uspostavljen, niti će biti moguće govoriti o pravdi”, kazao je Erodgan.

Nema sreće na tuđoj nesreći

Kazavši kako se svijet počeo tek pomalo baviti Gazom nakon što je ubijeno više od 1.500 ljudi, nakon što su stradale stotine djece, Erdogan je poručio da se sreća ne može graditi na tuđoj nesreći.

Erdogan je, podsjetivši da je u Gazi smrtno stradalo više od 1.500 ljudi, kazao kako Izrael sada vrišti zbog jednog zarobljenog vojnika.

“Vi pričate o jednom zarobljenom vojniku, a ko će položiti račun za 1.500 šehida i više od 7.000 ranjenih? Vaš je džan [duša], a drugi su patlidžan…”, rekao je Erdogan.

Turski premijer je danas rekao i da su “pojedinci danas više zabrinuti za jednog zarobljenog izraelskog vojnika nego za 1.500 brutalno ubijenih Palestinaca”.

Izvor: Agencije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO