ERDOGAN ČISTI TERORISTE! Ubijen Fehman Huseyin kodnog imena “Bahoz Erdal” jedan od vođa terorističke organizacije PKK

Hasekavi je rekao kako je ubistvo vođe terorističke organizacije PKK dobra vijest za narode Sirije i Turske
Ubijen Fehman Huseyin kodnog imena “Bahoz Erdal” jedan od vođa terorističke organizacije PKK

Jedan od visokopozicioniranih vođa terorističke organizacije PKK Fehman Huseyin kodnog imena “Bahoz Erdal” ubijen je u Sriji.
 Glasnogovornik Tel Hamis-a, borbene jedinice protiv sirijskog režima, Halid el Hasekavi je potvrdio da je Huseyin ubijen rekavši da je njegovo vozilo “dignuto u vazduh.”
Hasekavi je u izjavi za AA rekao da je Huseyin ubijen sinoć(petak) oko 20.30 sati po lokalnom vremenu na putu od mjesta Himo prema Kamisliju, na području Sirije.
On je rekao kako je uz Huseyina ubijeno osam njegovih tjelohranitelja, a da je do ubistva došlo nakon dugotrajnog praćenja i planirane operacije. Hasekavi je rekao kako je ubistvo vođe terorističke organizacije PKK dobra vijest za narode Sirije i Turske.
Rekavši da je teroristička organizacija PKK okupator na području Sirije te da podržava režim Bashara al-Assada on je rekao da “akciju u kojoj je ubijen vođa među teroristima posvećuju svim nedužno stradalim Sirijcima i onima koji trpe torture u režimskim zatvorima.”
Fehman Husein koji je rodjen u Siriji 1969 godine, je u septembru predvodio mučku akciju u Dalidži pri Hakkariju u kojoj je šehidio veliki broj turskih vojnika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO