Naslovna Svijet Turska Erdogan čestitao Bajram uz poziv da se građani vakcinišu

Erdogan čestitao Bajram uz poziv da se građani vakcinišu

erdogan-cestitao-bajram-uz-poziv-da-se-gradjani-vakcinisu

ANKARA – Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je prigodnu video poruku povodom muslimanskog praznika Kurban-bajrama u kojoj je istakao da je Turska pravovremenim merama i zdravstvenim politikama u velikoj meri pandemiju COVID-19 stavila pod kontrolu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kao zemlja koja je u velikoj meri stavila pod kontrolu epidemiju COVID-19 i načinila korake ka normalizaciji, Turska Bajram dočekuje u dosta boljim okolnostima”, kazao je Erdogan u poruci.

Posebno je naglasio značaj vakcinacije protiv bolesti COVID-19.

“Napredak koji ćemo vakcinacijom postići od presudne je važnosti u pogledu zdravlja građana, morala nacije i ostvarenja ciljeva države”, rekao je Erdogan, dodajući da se Turska nalazi među vodećim državama u pogledu vakcinacije protiv COVID-19.

“Na vrlo smo dobrom nivou u odnosu na svetski prosek u vakcinaciji protiv COVID-19. Nemamo nikakvih problema u snabdevenosti vakcinama”, kazao je.

Erdogan je takođe uputio apel građanima, koji to još nisu učinili, da se vakcinišu protiv COVID-19.

“Pozivam sve naše građane da iskoriste uslugu vakcinacije koju sada nudimo svim osobama starijim od 18 godina”, rekao je predsednik Turske.

Svim muslimanima u svetu je čestitao praznik Kurban-bajram.

“Želimo da ovi blagoslovljeni dani donesu blagoslov našem narodu, islamskom svetu i čitavom čovečanstvu”, rekao je Erdogan te dodao:

“Naravno, žalimo što još uvek nismo u mogućnosti ispuniti dužnost hadža koja je sastavni dio Kurban-bajrama. Nadamo se da ćemo ubrzo doživeti i dane kada će se hodočašće, koje će se ove godine održati uz ograničeno učešće vernika, opet obavljati uz prisustvo miliona ljudi. Da bismo se u potpunosti rešili pandemije koja pogađa našu državu kao i ceo svet, ne smemo odustati od poštivanja mera predostrožnosti”, rekao je Erdogan.

Izrazio je nadu da će domaća vakcina protiv COVID-19 u Turskoj biti spremna za upotrebu do kraja godine.

indeksonline.rs/AA

Exit mobile version