Epidemiološka situacija stabilna, razmatra se mogućnost otvaranja vrtića

Usled smanjenja broja pacijenata obolelih od infekcije virusom Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara doneo je odluku o zatvaranju privremene bolnice za smeštaj lica sa blagom kliničkom slikom, koja se nalazila u objektu Medicinske škole “Dva heroja”, potvrđeno je danas na sednici Operativnog tima.

Do preuređenja objekta škole u privremenu bolnicu došlo je nakon proglašenja pandemije u našoj zemlji. Kako je ranije odlučio Gradski štab za vanredne situacije, dalju brigu o smeštaju i lečenju obolelih u potpunosti preuzima Regionalni covid centar u Novom Pazaru. “Razmatrali smo mogućnost vraćanja pojedinih ustanova u non Covid režim i Medicinska škola je jedna od njih. Priliv pacijenata u Covid ambulante i Opštu bolnicu je smanjen. Iako je epidemiološka situacija stabilna, treba poštovati mere, izbeći opuštanje.

Što se tiče Medicinske škole, ona će do 1. septembra biti potpuno spremna za prijem učenika”, kazao je član Operativnog tima Fevzija Murić. On je podsetio da će, u cilju obezbeđivanja uslova za početak školske 2020/2021. godine, osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru biti podeljene dovoljne količine dezinfekcionih sredstava. Količine natrijum hipohlorita za ovu namenu obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije.

“Osim o nabavci dezinfekcionih sredstava, vodićemo računa o njihovoj pravilnoj upotrebi, kao i o načinu ulaska dece i nastavnika u školske objekte i izlasku iz njih”, kazao je Murić. Nakon zasedanja Operativnog tima saopšteno je da je u postupku razmatranja mogućnost da vrtići na teritoriji Novog Pazara počnu sa radom.

“Vrlo brzo ćemo znati koliko je i kada ovaj korak moguće realizovati. Realna potreba da vrtići počnu da rade postoji, jer je mnogo roditelja čiju decu, dok su na poslu, nema ko da čuva. Kao i kod funkcionisanja školskog sistema a zarad opšte bezbednosti, kada vrtići počnu da rade, moraćemo se osloniti na određene mere i preporuke Kriznog štaba Republike Srbije. Verujem da ćemo već na sledećem zasedanju znati kada će obdaništa moći da počnu sa radom”, zaključio je Murić.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO