NOVI PAZAR – Epidemiolog novopazarskog Doma zdravlja Safet Ganić izjavio je da se stabilizacija trenutne, kako je ocenio, veoma nepovoljne situacije sa korona virusom u tom gradu, očekuje u narednih mesec dana.Ganić je za radio Sto plus rekao da u Novom Pazaru trenutno ima najmanje 1.000 obolelih, a da je samo od početka septembra PCR testom prisustvo korona virusa potvrdjeno kod 665 gradjana.

“U ovom talasu imamo obolele svih uzrasta, i sada se uglavnom razboljevaju oni koji do sada nisu bolovali kao i nevakcinisani. Zabrinjava i povećan broj obolele dece jer je do sada registrovano više od 200 dece školskog uzrasta koja su pozitivna na korona virus”, naveo je Ganić.

Apelovao je na gradjane da poštuju protivepidemijske mere i da se što pre vakcinišu navodeći da vakcinacija ima “presudnu ulogu u borbi protiv korona virusa”.

U Novom Pazaru trenutno je hospitalizovano 177 pacijenata, a samo u prethodna 24 časa od posledica infekcije korona virusom preminulo je petoro pacijenata iz tog grada.

indeksonline.rs/Beta