Naslovna Sport Vaterpolo EP: Srbija potopila i Francusku

EP: Srbija potopila i Francusku

Srbija je olako doživela duel sa Francuskom. Puleni Dejana Savića verovali su da je dovoljno da se pojave u bazenu i stignu do pobede, ali…. Francuzi nisu mislili tako. Sjajna atmosfera ih je inspirisala da pruže mngo. Bili su ravnopravan rival u prvom poluvremenu, ali razika u klasi je razlika u klasi. Srbija je slavila sa 16:8.

Francuska je dobili prvu deonicu sa 4:3. Francuzi su ljubomorno čuvali prednost o tokom druge deonice, ali je Srbija golom Prlainovića sa zvukom sirene dobila prvo poluvreme sa 7:6. Bio je to trenutak u kojem je situacija počela da se odvija u skladu sa očekivanjima.

Savić je tokom odmora održao lekciju vaterpolostima Srbije. Stepen agresivnosti u odbrani je podignut na znatno viši nivo. Francuzi nisu imali prilika da stignu do lakih golova, a kazne su bile surove sa druge strane. Srbija je lagano stvarala prednost. Korak po korak do konačnih 16:8.

Srbija je imala veliku podršku sa tribina, Srbija je nastavila ka cilju a to je osvajanje titule prvaka Evrope. Ako to pođe za rukom pulenima Dejana Savića, moći će da se pohvale da se stigli do treće uzastopne titule šampiona Evrope. To nikada, nikome nije pošlo za rukom.

Golovi su bili raspodeljeninu skladu sa kvalitetom rivala. Nikić, Jakšić, Ranđelović, Flilipović, Prlainović su postigli do dva gola… Sledi duel sa Slovačkom, duel u kojem je kristalno jasno ko će stići do pobede…

izvor: N1

Exit mobile version