Naslovna Sport Borilački Sportovi Enad Ličina će boksovati protiv hrvata Mavrovića

Enad Ličina će boksovati protiv hrvata Mavrovića

Posle 15 godina van ringa Željko Mavrović želi ponovo među konopce, a mogući protivnik mu je novopazarac Enad Ličina.

Mavrović, koji je u profesionalnoj karijeri izgubio samo jedan meč, i to poslednji od Lenoksa Luisa u borbi za titulu svetskog šampiona u WBC verziji, želi ponovo da boksuje.

“Bio sam u Berlinu u jednom od kampova Vilfrida Zaurlenda. Ništa mi konkretno nije rečeno, ali posle svih razgovora i brojnih proba posredno sam saznao da se u Hamburgu sprema moj povratnički meč protiv Enada Ličine.”

 

Steve Cunningham v Enad Licina - IBF Cruiserweight Fight

On je dugo bio u Zaurlend timu, izgubio je samo tri, četiri meča, pobedili su ga Gonzalez i Aleksejev. Sve je ostale pobeđivao, nekih dvadesetak mečeva. Reč je o vrlo jakom bokseru, pa mogu da zaključim da mi je on zaista suparnik po meri. Treći je, četvrti izazivač za titulu u kruzer kategoriji, nikad nije izgubio prekidom“, rekao je Mavrović.

Mavrović se već duže vreme sprema u Španskom, gde vežba sa Vladimirom Božićem. Iako ima pune 43 godine, odlično se oseća.

Dobro sam se pripremio i ostaje mi samo četiri nedelje sparinga. Samo sparing, sparing, sparing. Sve sam ostalo već odradio ovde zajedno s Vladimirom u njegovom prostoru. Pomerili smo mnoge granice dosad. Ukoliko mi se zaista ponudi ova prilika, dobro ću je iskoristiti. Teško mi je da se ponovo naviknem na kacigu, puno smo ih stavljali, doneo sam i novu iz Nemačke. U subotu smo ih stavljali i skidali nekoliko puta. I idućih nedelja se može dogoditi da me vidite ovakvog, da budem kao Tom Sojer, s ovakvim ukrasima na licu. Mnogo je detalja za doradu, dosta toga se mora složiti. Odradio sam dobre sparinge i u Nemačkoj, bilo je malo čudno boksovati i raditi kad te neki 20-godišnjak pita koliko imaš godina.”

Definitivne potvrde borbe još nema, stići će za par dana.

Ne želim da razmišljam šta ću ako se nešto izjalovi. Uveren sam da ću uskoro u ring“, rekao je hrvatski bokser.

Tokom priprema, posebno ako imate “ozbiljne” godine kao Mavrović, nije uvek lako.

Puno je uspona i padova, pitaš se šta ti to sve treba. Prisutne su sumnje, strahovi, treba se vratiti posle toliko godina, to je velika stvar. To je deo procesa, ti usponi i padovi. Potpuno sam spreman. Posle treninga imam do 91 kilogram, upravo koliko treba. Posebno je teško na sparinzima, jer ide lošije s ljudima s kojima bih pre lakše prošao i odradio ih s manje primljenih udaraca. Teško mi je bilo da nađem inspiraciju.”

Vitalij Kličko ima 42 godine i dalje je aktivan, Mavrović je godinu stariji.

To je individualna kategorija. Hopkins je sa 48 godina opet osvojio titulu. Nema puno takvih preko 40 godina, Vitalij Kličko ima 42, a opet nekako to sve i dalje drži. Malo se ljudi vratilo, Forman se vratio, ali on je imao drugačiji stil, sve je radio na težinu i silu. Malo se boksera u manjim kategorijama vratilo, tamo gde je brzina presudna“, rekao je Željko Mavrović za jutarnji.hr.

 

Exit mobile version