Naslovna Featured Istaknuto Elzan Bibić i Fatma Idrizović najbolji sportisti Novog Pazara u 2020. godini.

Elzan Bibić i Fatma Idrizović najbolji sportisti Novog Pazara u 2020. godini.

elzan-bibic-i-fatma-idrizovic-najbolji-sportisti-novog-pazara-u-2020-godini.

Atletičar Elzan Bibić i teniserka Fatma Idrizović najbolji su sportisti Novog Pazara u 2020. godini, po izboru gradskog Sportskog saveza.

Dvadesetjednogodišnji Bibić danas je drugi put zaredom proglašen za novopazarskog sportistu godine, dok je pet godina mlađa Idrizović prvi put izabrana za najbolju sportistkinju u tom gradu.

Među trenerima i ove godine izdvojio se Rifat Zilkić iz Atletskog kluba Novi Pazar, a najbolja ekipa je Klub malog fudbala Novi Pazar, iz čijih redova je i laureat u konkurenciji sportskih radnika Fikret Međedović.

Nagradu za životno delo, koja nosi ime po proslavnjenom fudbalskom treneru Abdulahu Gegiću, dobio je legendarni novopazarski rukometaš Muamer Zejnelagić.

Kao jesenji šampion u Prvoj futsal ligi Srbije nagrađen je Klub malog fudbala Novi Pazar, a pehar je uručen i Ženskom odbojkaškom klub Novi Pazar, koji je bez poraza u dosadašnjem delu takmičenja u Drugoj ligi Zapad.

Specijalne pehare zbog dostignuća u 2020. godini zaslužili su bokser Dandija Džejlan Toskić, mlada aletičarka Novog Pazara Saima Murić i bodibilder kluba Vorior džim (Warrior gym) Dženan Ademi, koji se nije pojavio na dodeli priznanja.

Plakete za poseban doprinos u medijskoj prezentaciji uručene su novinarima Radio-televizije Srbije Radoslavu Simiću i Radio-televizije Novi Pazar i Novinske agencije Beta Miljanu Miniću.

Pazarski Sportski savez uručio je poklone gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu, predsednici Skupštine Novog Pazara Aneli Halilović Šemsović, zameniku gradonačelnika Igoru Novoviću, pomoćnicima gradonačelnika Nihadu Hasanoviću i Ensaru Škrijelju, kao i Fahrudinu Mavriću iz Bošnjačkog nacionalog vijeća.

M. Minić

Exit mobile version