Elfić – Želimo da promjenimo politički ambijent – VIDEO

Novi Pazar – Nosilac “Liste nacionalnih zajednica” i predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić rekao je danas da se koalicija „Lista nacionalnih zajednica“ nalazi pod brojem 14 i da je slogan koalicije „JEDINA NADA“.

On je na konferenciji za novinare istakao da su problemi svih nacionalnih zajednica u Srbiji isti ili slični i da će ova Koalicija predstavljati sve nacionalne zajednice i biti njihov glas u Skupštini Srbije.

“Formiranjem koalicije želeli smo da akumuliramo političku energiju kako bi manjine imale direktno izabrane predstavnike u parlamentu i kako bi se njihov glas čuo. Poslanici sa naše Liste  će uticati na donošenje zakona koji se tiču svih građana, ali sa posebnim osvrtom na manjinske zajednice”, rekao je Elfić.

Elfić je naglasio da je ova Koalicija već poznata javnosti po svom programu i djelovanju.

„Istina je da smo na prethodnim izborima bili nepoznanica i smatralo se da nemamo dovoljno kapaciteta za ulazak u Parlament ali smo mi pokazali puni politički kapacitet i na prethodnim izborima falilo nam je 1000 glasova da osvojimo i drugi mandat. Stoga sa pravom, ovoga puta pojačani sa još dve mađarske partije koje su se priključile Koaliciji, očekujemo još bolji izborni rezultat nego na predhodnim izborima. “ rekao je Elfić i napomenuo zanimljivost da je na predhodnim izborima ova koalicija pod nazivom “Sve zajedno” također bila pod rednim brojem 14.

On je posebno istakao da je cilj stranke na čijem je čelu mjenjanje političkog ambijenta u Sandžaku.

“ Želimo da pričamo o onome što možemo da radimo, što želimo da radimo i da menjamo, ali smo opet žrtve prljave kampanje. I u  prethodnoj godini BDZ je bila na meti prljave kampanje, a toga nismo pošteđeni ni sada, jer članovi Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka koja je svojevrsni klon naše stranke i dalje falsifikuju moje potpise i pečate stranke, a čak pokušavaju i da opstruiraju i blokiraju moje nastupe u medijima”, izjavio je Elfić.

On je kao primjer naveo da su predstavnici BDZ Sandžaka ponovo uputili dopis Ministarstvu pravde sa njegovim falsifikovanim potpisom da je podneo ostavku na mesto predsjednika stranke ali je to blagovremenim djelovanjem suzbijeno. Također su se lažno predstavljali predstavnicima Radio televizije Srbije i ugovarali njegovo gostovanje na radiju Beograd. Elfić je kao izvršioca ovih nezakonitih radnji pomenuo Ferida Bulića upošljenika u Islamskoj zajednici i aktivnog učesnika u strukturama Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

“Listu nacionalnih zajednica – Emir Elfić”, čini pet manjinskih stranaka pored BDZ tu su još i Mađarski pokret nade, Građanski savez Mađara, Demokratsku zajednica Hrvata i Savez mađarskog jedinstva.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO