Elfić obišla Gimnaziju u Novom Pazaru: Ministarsvo će podržati sve projekte u cilju unapređenja kvaliteta vazduha

Grad Novi Pazar i Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedili su sredstva za izgradnju nove kotlarnice i zamenu ložišta, u vrednosti od 18 milona dinara.

Tim povodom školu je obišla Elma Elfić, savetnica u resornom ministarstvu.

“Ministarsvo će i u narednom periodu podržsati sve projekte u cijlu unapređenja kvaliteta vazduha. Prethodno su nove kotlarnice dodeljene i hali “Pendik” i OŠ “Vuk Karadžić”, znate da su prošle godine građani mogli da, sredsdvima koje smo dodelili, zamene individualna ložišta. Dodeljena su, putem javnih konkursa, srestva na brojnim projektima pošumljavanja I ozelenjavanja”, rekla je Elfić.

Novopazarska Gimnazija spremno će dočekati predstojeću grejnu sezonu.

“Gimazija prelazi na pelet, ekološki prihvatljiv emergent. Na taj način dolazi do smanjenja zagađenja, u odnosu na emisiju čestica koje nastaju iz peći na čvrsta goriva. Utičemo na bolji kvalitet vazduha i očuvanje životne sredine, dajući primer drugima kako da se odnose prema pirirodnim resursima. Upotrebom peleta ćemo znatno smanjiti ranije troškove, rekla je direktorka Gimnazije Dženana Raždaginac, naglašavajući da je eneregent za novu grejnu sezonu obezbeđen na vreme.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO