Novi Pazar – Navijačka grupa “Ekstremi” izdala je saopštenje za javnost u kome poziva sve građane Novog Pazara na odbranu ovog grada od šetača četnika koji su najavili da će u Novi Pazar doći 23. oktobra. Četnici zahtevali od Vučića da pomjeri predizborni skup liste Jahje Fehratovića  a njihov vođa objavljuje slike iz Rusije.

U saopštenju se kaže da je celokupna pazarska,sandžačka,srbijanska a i šira javnost upoznata najavom četničkog pokreta da će pomenutog dana posle parastosa “izginulim junacima” koji će se desiti u Petrovoj crkvi u 10 časova i paljenjem sveća u crkvi Svetog Nikole krenuti u šetnju ulicama, u šetnju koju su nazvali “šetnjom oslobodjenja” do zgrade opštine Novi Pazar.
“Navijačka grupa Ekstremi najoštrije osuđuje ovaj bezumni i provokativni čin ljudi koji sebe nazivaju Četnicima a koje predvodi izvesni Bratislav Živković,već duže vrijeme poznat kao komadant srpskih dobrovolajca u Ukraini. Takodje pomenuta grupa upućuje javni apel svim Bošnjacima-muslimanima širom Sandžaka i dijaspore da se istog dana u što većem broju okupe u centru Novog Pazara kako bi stali u odbranu svoje dedovine,vjere i časti.
Prije svega apelujemo na sve sposobne Bosnjake i muslimane starosti od 15 do 45 godina da se odazovu kako bi sprečili pohod na Pazar pijanih pripadnika ove četničko-fašistike organizacije. Takodje molimo roditelje da zbog ozbiljnosti situacije svoju decu 23 nikako ne šalju u školu i upozoravamo naše sestre,pripadnice slabijeg pola da se tog dana što manje zadržavaju na ulicama kaže se između ostalog u saopštenju “Ekstrema”.
Četnički vođa koji se prema njegovom zvaničnom facebook profilu i objavama ovih dana nalazi u Rusiji a jedna od njegovih zadnjih objava je da moli Vučića pomjeri predizborni skup liste Jahje Fehratovića kako bi oni održali skup.
Državni organi nisu reagovali na njegove objave, molbe i izjave.

4 KOMENTARA

  1. Kakav pohod na Pazar od strane cetnika, dal su ovi Ekstremi normalni kad se zna da od toga nikad nista nije imalo i da sad nema nista? A i vi sa sandzakhaber-a svasta volite da objavljujete…A ova grupa ekstrema ne da bi nas odbranila od cetnika ne pitaj kako su to sposobni momci!

    • Ti Ado picko jedna dok budes sedeo ispred stale i tero krave na ispasu , ovi momci ce branit grad , ko sto su ga branili i uvek kad je bilo potrebno !!!

  2. toga dana rasporediti dobrovoljce na liniji koja deli opstine Raska i Novi Pazar ispod Piloreta, u sumi s obe strane magistrale..To isto uciniti duz starog puta prema Raski a i sto to kod Ribarica iz pravca Zubina potoka. Jednu jedinicu postaviti iz pravca Golije. Posto se radi o pretnji i provokaciji,onda se nesme pustiti ni jedno vozilo drugih tablica navedenim putevima. Nekoliko pustiti pa ih opkoliti i zarobiti vodju odmah likvidirati.. Deca od petog razreda umesto u skolu doci ce u centar da brane grad, devojke da brane verske objekte. Ko ne doso u boj za PAZAR dabogda se okamenio., insa elah.

    • Da hocete braniti vasu dedovinu, vjeru i cast vratili bi se Srpstvu od koga ste prevedeni na muslimane.Ne osudjujem vas nego zalim vas i za vama.Pogledajte sebe koliko ste puni mrznje a to samo privlaci mrznju, bjes i na kraju bol.Fasisti su bili vasi (handjar divizija) i svaki put ste na strani neprijatelja koji dolazi .To dobro govori o vasem otrovanom srcu.Nemojte zaboraviti da vasa srca hrabra su ustvari Srpska srca.Zalosno i grehota da se dopustite da se ubijate.

Comments are closed.