Naslovna Vijesti Eksplozija i požar u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću

Eksplozija i požar u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću

Jutros rano oko 02:00 sata grad Bihać zadesila je strašna nesreća. Naime, u Kantonalnoj bolnici ”Dr. Irfan Ljubijankić” požar je zahvatio veći dio zgrade i dalje se širi.

kantonalnabolnica_677334573

Kako prenose lokalni mediji u Bihaću, veći dio pacijenata i osoblja je evakuisan, a prema nezvaničnim informacijama i dalje postoji određeni broj osoba koji se nalaze unutar zgrade.

Također, prema informacijama koje smo uspjeli zabilježiti putem društvene mreže Facebook do nezgode je došlo u momentu kada je izbila eksplozija u još uvijek nepoznatom dijelu bolnice.
Portal Bihac.net prenosi da je stanje zaista katastrofalno, ljudi su na cesti, pacijenti su u kolicima i krevetima ispred bolnice i ulaza u bolnicu, u ovim trenucima došlo je do isključenja električne energije u krugu bolnice i samim tim vatrena stihija je još više došla do izražaja!

Na licu mjesta primjetili smo da su pacijenti evakuirani van bolnice, a vatrgoasci vode veliku borbu sa ogromnim plamenom koji je zahvatio skoro cijelu kantonalnu bolnicu, prenosi ABC.ba. Volonteri i građani koje se nalaze na licu mjesta trude se što više pomoći vatrogascima, koji zbog nedostatka opreme nisu dorasli ovako alarmantnom požaru.

Svi zaposlenici bolnice, i oni koji trenutno nisu u smjeni, pozvani su da se hitno jave na lice mjesta. Neki od građana su putem društvenih mreža pozvali u pomoć pri gašenju požara.

Uzrok požara su najvjerovatnije dotrajale elektroinstalacije. Radi se o ogromnoj materijalnoj šteti.

preuzeto sa: haber.ba

Exit mobile version