Republička radio difuzna agencija danas je na sednici koja je održana dozvolu za korišćenje frekvencije televizije Jedinstvo iz Novog Pazara dodelila preduzeću Jedinstvo media team iz Novog Pazara čiji je zastupnik Šerif Marukić ekskluzivno saznaje Sandžakhaber iz dobro obaveštenih izvora.

RRA logo
RRA logo

Za konkurs ove frekvencije bile su prijavljene tri medijske stanica a to su:
DOO Ander pod nazivom TVNP, DOO Jedinstvo media team i TV Tutin međutim u uži konkurs ušli su TVNP I TV Jedinstvo
a na današnjoj sednici RRA je odlučila da dozvolu preda TV Jedinstvo koju zastupa Šerif Marukić.

 

Direktor ove televizije nije krio radost zbog ovakve odluke on je za sandžakhaber rekao:

 

Šerif Marukić
Šerif Marukić

Istina i pravda su zadovoljeni, nakon svega što se desilo našoj televiziji i nakon nasilnog upada u nju, zauzimanja opreme, prostorija, oduzimanja dozvole za rad pokazalo se da iskrenom borbom za prava radnika ipak može doći do cilja. Nadam se i uveren sam da će državni organi postupiti po zakonu i vratiti nam naše prostorije i opremu koju su uzurpirali ljudi bliski Muameru Zukorliću.
No, desilo se to ili ne TV Jedinstvo će svoj signal pustiti i krenuti sa programom, pravda je spora ali dostižna i mi ćemo čekati,
navikli smo da radimo u nemogućim uslovima, ja se nadam da ćemo uz pomoć strateških partnera iz inostranstva sa kojima sam u pregovorima uspeti da realizujemo sve što samo zacrtali a to je istinito, objektivno i blagovremeno informisanje. Rekao sam vam da imam najbolji tim i pokazaćemo to na delu InsAllah zaključio je Marukić u izjavi za Sandžakhaber.

Podsetimo u televiziju Jedinstvo dana 25. 03. 2013  upala je grupa naoružanih ljudi, predvođena Mirsadom Fijuljaninom koji se predstavio kao novi direktor. Zbog toga “Jedinstvo” ne emituje redovan program  izjavio je tada Marukić.

 

Policija je tada saopštila da je po prijavi da se nepoznata lica nalaze ispred zgrade televizije, tamo uputila svoju patrolu koja je utvrdila da nije bilo narušavanja javnog reda i mira.
– Patrola je otišla na lice mesta, i utvrdila da nema narušavanja javnog reda i mira – rekla je portparolka PU Novi Pazra Bedrija Čekovićeva.

 

TV “Jedinstvo” je u Novom Pazaru bila je poznata kao “Muftijina televizija”. Osnovala ju je nekadašnja istoimena štamparija koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

Marukić, doskorašnji blizak saradnik muftije Zukorlića i jedan od potpredsednika Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), prethodno je, kao direktor privatne firme “Refref”, koja se vodi kao osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP), upozorio rukovodstvo te ustanove na pritužbe zlostavljanje svih koje misle drugačije od rukovodstva. Predsednik IUNP je Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, dok je u Agenciji za privredne registre kao osnivač Univerziteta navodi preduzeće Refref.