EKSKLUZIVNO! On će komentarisati utakmice Novog Pazara UŽIVO sa stadiona, a evo po čemu je sve poznat

NOVI PAZAR – Kako saznaje indeksonline.rs, ugledni bosanskohercegovački sportski komentator Mustafa Mijajlović će uživo sa Gradskog stadiona u Novom Pazaru komentarisati utakmice koje će klub iz tog grada igrati kao domaćin.

Mustafa Mijajlović rođen je 1972. godine u Tuzli sa imenom Marjan Mijajlović. Mijajlović se preselio u Beograd 1992. godine, ali se vratio ponovo u Sarajevo 2009. godine. Prešao je na Islam 2016. godine i promenio je svoje ime u Mustafa.

Po načinu komentarisanja je jedinstven na prostoru bivše Jugoslavije. Ima grub i hrapav glas, koji podseća na brazilske i turske komentatore. Poznat je po tome što je bosanskohercegovačkom reprezentativcu Džeku dao nadimak Dijamant za vreme utakmice Belgija – Bosna i hercegovina, a bosanskohercegovačkoj reprezentaciji dao nadimak Ćirini zmajevi.

U klupskom fudbalu radi prenose nemačke prve i druge lige, italijanske Serije A, austrijske prve lige. Karijeru je započeo na srpskom Sport klubu, potom je radio za Hajat TV, a trenutno radi na Federalnoj televiziji. Navija za Karl Cajs Jena, Galatasaraj, Arsenal, Vest Hem, Grashopers i Slaviju iz Praga. Osim maternjeg jezika, tečno govori i nemački jezik.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO