EKSKLUZIVNO: Od ponedeljka carinjenje vozila u Novom Pazaru

​Prema našim saznanjim od ponedeljka, 06.03.2017.godine će u okviru Carinkse ispostave Novi Pazar, moći da se vrši carinjenje polovnih putničkih motornih vozila, teretnih motornih vozila i autobusa. Ovo je rezultat sastanka koji je održan izmedju ministra Rasima Ljajića i direktora Uprave carina Miloša Tomića.
​Ministar finansija će izmeniti Pravilnik o odredjivanju carinskih organa za carinjenje odredjenih vrsta roba ili sporovodjenje odredjenih postupaka u članu 6. i dodaće se u okviru Carinarnice Kraljevo i Carinska ispostava Novi Pazar.

​Ovo je već drugi put da Carinska ispostva Novi Pazar, zahvaljujući angažovanju ministra Rasima Ljajića, dobija na povećanju i širenju poslova. Carinska ispostava Novi Pazar je prethodno bila organizovana kao carinski referat i imala je najmanje moguće nadležnosti.

​Efekti ovih odluka mogu dovesti do otvaranja carinskih skladišta, otvaranja novih špediterskih preduzeća koji zahtevaju nova radna mesta – zapošljavanja. Mogućnost carinjenja u Novom Pazaru može smanjiti uvoznicima, kako privrednim subjektima tako i fizičkim licima, ovih roba troškove čekanja u drugim Carinskim ispostavama i putovanje u iste.

​Za sve dodatne informacije o uvozu ovih roba možete doći lično u Carinsku ispostavu Novi Pazar ili na sajtu www.carina.rs.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO