Sandžakhaber ekskluzivno saznaje iz krugova bliskih Rijasetu IZBIH da je sjednici Rijaseza IZBIH koju je Predvodio Reisu l ulema Kavazović, Rijaset je dao svoja tri ćlana koja će biti u timu za ujedinjenje IZ.

 

Kavazović želi ujedinjenje
Kavazović želi ujedinjenje

 

Dva člana su pozata redakciji Sandžakhabera a to su Hasan Čengić i Razim Čolić šef kabineta Reisu l uleme Kavazovića koji će ujedno biti i predsednik ove komisije.
Imena su prosleđena i turskom Dijanetu i Dijanet će ovih dana objelodaniti svoja tri člana koja će doći u Sandžak i razgovarati sa svim stranama u sporu nakon čega će se održati vanredna sednica Rijaseta IZBIH i Turskog Dijaneta koja je prema našim saznanjima možda biti zajednička sednica ove dvije institucije.

 

 

3 KOMENTARA

  1. Hajde ba pozurite wise sa tim pomirenjem dok muftija nije swe poisterawao,widite sta radi sa imamima isterawa swe redom ko god mu ne walja nije mu lojalan ko oni njegowi rodjaci napolje!

  2. Jedino resenje je svi ovi koiji su dosad vodili Islamsku zajednicu u Penziju. A ovi drugi da se postave kako narod izglasa. O ljudi bojte se Allaha

Comments are closed.