Ekskluzivno – Evo zašto i ko je ubio dr Safeta Skenderija!

U NOVOPAZARSKOM naselju Lug, u ulazu jedne od zgrada istoimenog stambeno-poslovnog kompleksa, preksinoć oko 22 sata, ubijen je Safet Skenderi (45), poznati urolog ovdašnjeg Zdravstvenog centra i predsednik Lekarske komore u Novom Pazaru.

U Skenderija je, pred njegovom suprugom Suadom, ginekologom u novopazarskoj Opštoj bolnici, pucao Omer Husović (56), koji je u doktora ispalio čak šest hitaca, a potom pobegao sa mesta zločina. Teško ranjeni Skenderi odmah je prebačen na Hirurško odeljenje Opšte bolnice, gde su njegove kolege bezuspešno pokušale reanimaciju. Ubica je brzo uhapšen, a prema nezvaničnim izjavama, u policiji se branio ćutanjem.

– Naši lekari su sve učinili da spasu kolegu Skenderija. Pokušana je reanimacija, nažalost, bez rezultata. Izgubili smo izvanrednog lekara i divnog kolegu spremnog da se svakome nađe u nevolji – ističe dr Mirsad Đerlek, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Prema nezvaničnim informacijama, doktor Skenderi kupio je, još pre dve godine, na sudskoj licitaciji stan u naselju Lug koji je, zbog duga porodice Husović, bio pod sudskom hipotekom. Stan je, takođe prema još nezvaničnim informacijama, platio oko 45.000 evra. Porodica Husović se tada nije iselila, a doktor im je, iako i sam godinama podstanar, dozvolio da, dok se ne snađu, jedno vreme ostanu u stanu. Pošto se ni posle dve godine nisu iselili, doktor Skenderi je sa suprugom Suadom svratio da se raspita kada će se iseliti i kada bi mogao da se konačno useli. Na vratima stana sačekao ga je Omer Husović. Šta se tačno dogodilo, niko još ne zna, jer ubica nije ništa rekao policiji, a doktorova supruga, zbog šoka i tragedije koju je doživela, juče nije bila u stanju da daje izjavu policiji i pravosudnim organima.

– Bio sam ispred zgrade, odjednom su se u hodniku začuli pucnji, u prvi mah pomislio sam da su deca bacila petarde. Međutim, kada smo prišli, shvatili smo da se dogodila tragedija. Doktor je ležao u lokvi krvi, brzo su pozvani Hitna pomoć i policija, ali, nažalost, nije mu bilo spasa – kaže jedan od stanara zgrade u stambeno-poslovnom kompleksu Lug i naglašava da je otac ubice bio Skenderijev pacijent, kao i da je doktor, da bi pomogao ovoj porodici, stalno produžavao rok za iseljenje i nije tražio asistenciju policije, što se za njega pokazalo kao kobno.

OMER TRAŽIO “PAPIR OD SUDA”

Kada je pre dve godine na licitaciji Osnovnog suda kupio stan porodice Husović, koja je dugovala novac jednoj drugoj novopazarskoj porodici, Husovići su bili dužni da se isele za 15 dana, međutim, doktor Skenderi je pismeno zamolio sud da ovu porodicu zadrži u stanu i da ih prinudno ne iseljava dok ne obezbede neki smeštaj.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, kada je doktor sa suprugom preksinoć došao da upozori Husoviće da je vreme da se isele, Omer je od njega zatražio sudsko rešenje i sudski nalog. Nastala je kraća rasprava, nakon koje je Omer izvukao pištolj i počeo da puca u nesrećnog doktora. Omer Husović juče je saslušan u Višem tužilaštvu, posle čega mu je određen pritvor od 48 sati.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO