Naslovna Vijesti Hronika EKSKLUZIVNA IZJAVA!!! POTVORE NA BEKIRA MAKIĆA

EKSKLUZIVNA IZJAVA!!! POTVORE NA BEKIRA MAKIĆA

Ovih je dana je iznešeno mnogo potvora i laži na račun Bekira Makića.

Muamer Zukorlić, pored toga što je fizički nasrnuo na Bekira Makića, za šta postoje materijalni dokazi, nastavio je sa potvorama u gnusnim neistinama da udara na čast Bekira Makića i njegove porodice.

   Kontaktirali smo Bekira Makića i on nam je rekao da će odgovoriti na sve potvore koje direktno udaraju na njegovu ličnu i porodičnu čast, ali da on neće, iako se nad njim čini nevidjeno nasilje potvorama i klevetama, nikoga vrijedjati, ogovarati…

 

(Zbog lakšeg čitanja i praćenja cele situacije tekst smo formulisali tako da se za svaki odgovor pominje Bekir Makić )

 

MAKIC

Rekao nam je: Bolja je jedna moja istina od milion njihovih laži.

“SVE DOK JE ALLAH SA MNOM, NIJE BITNO KO JE PROTIV MENE”

Da li imate komentar na neistine iznešene javno na nezavisnoj bosanskoj tv1 televiziji?

Bekir Makić nikada nije dao oprečne izjave o incidentu koji se dogodio u kabinetu Zukorlića. Rekao je da ga je fizički napao Zukorlić, da je Samir Škrijelj smirivao situaciju i da je Resad Plojovic na momente ispoljavao svoju osorost i agresivnost. To što su novinari pisali ili prenosili nije ogdovornost Bekira Makića.

Da li je  istina da je bez znanja Zukorlića zadnje dvije godine organizovan hadzdz preko privatne turističke agencije?

Istina je da je Mešihat prije tri godine izgubio protokol o organizaciji hadzdza i jedini način organizovanja odlaska na hadzdz je bio preko turističke agencije. 2009 godine Ministarstvo hadzdza je 5 puta vratilo ugovore sa nadovjere (ti ugovori su uslov za viziranje pasoša) jer je Mešihat izgubio Protokol za organizaciju hadzdza. Protokol je izgubljen zbog toga što je pored Mešihatovog protokola o organizaciji hadzdza, protokola preševske doline, pojavio i Adem Zilkić kao organizator odlaska na hadzdz iz Srbije. Tada je po odluci Ministarstva hadzdza u KSA ukunit protokol Mešihatu i Preševu i organizacija hadzdza je bila moguća samo preko turističkih agencija. Bekir Makić je tada nazvao Zukorlića i obavijestio ga o problemima sa kojim se susreće, tada je Makić zamolio Zukorlića da iskoristi svoj autoritet kao muftija i da zamoli reisa Cerića kao i predstavnike Saudijske ambasade u Sarajevu da se pismenim putem obrate Ministarstvu hadzdza u KSA i  da  zatraže olakšanje procedure nadovjere ugovora za potencijalne hadzije iz Sandžaka. Tada je Zukorlić rekao Makiću, završavaj papire kako znaš i umiješ i nipošto ne smijemo dozvoliti da nam ljudi ne odu na hadzdz. Jedini način organizacije hadzdza tada je bio organizovati turističku agenciju, sto je Makić, uz konsultacije sa Zukorlićem, uradio.

Da li je istina da je Makić zadnje dvije godine samostalno organizovao hadzdz?

Istina je da su se sve potencijalne hadzije upisivale za odlazak na hadzdz u Uredu za hadzdz, da je sav reklamni materijal o upisu za odlazak na hadzdz radjen preko Ureda za hadzdz,  samo je tehnička obrada podataka u Ministarstvu hadzdza u Saudijskoj Arabiji išla preko agencije, jer je to bio jedini način da se viziraju pasoši.

Istina je da Bekir Makić, i ako je najodgovorniji za organizaciju hadzdza, nikada nije imenovao ni vozača autobusa (kada se na hadzdz išlo i kopnom) a kamoli vodiča. Da li je u ovakvim okolnostima organizator Makić ili Zukorlić procenite sami.

Da li je istina da je zbog propusta u organizaciji hadzdza Zukorlić udario Makića?

Istina je da je Zukorlić udario Makića zbog toga što je Makić jedan od inicijatora inicijative za vraćanje jedinstva Islamskoj zajednici. To je jedina istina, sve ostalo je laž. Zukorlić je Makiću, zbog inicijative o pomirenju počeo prijetiti još u avgustu mjesecu 2012. godine kod Zukorlića u kabinetu. Tada je Zukorlić, pored Makića, prijetio Nedzadu Hasanoviću, Senadu Halitoviću, Seadu Islamoviću i Mensuru Hodziću. Za ove prijetnje postoje materijalni dokazi.

 

Priča se da Vas je Zukorlić više puta napadao. Da li je to istina?

Zukorlić je prijetio da će se osvetiti svim onima koji su Makića podržali na posljednjim izborima za predsjednika Mešihata. Makić je tada, bez svoje volje,a po naredjenju Zukorlića, bio protiv kandidat Zukorliću.  I ako je obaviješten o kandidaturi za predsjednika Mešihata samo dva sata prije glasanja, on je Zukorliću uzeo trecinu glasova, a to mu Zukorlić nikada nije oprostio.

Zukorlić je Makiću prijetio u svom kabinetu i 24.04.2013.  godine kada ga je i udario riječima: uništi ću te, platićeš mi za sve izdajnike od Adema Zilkića pa do tebe, ako te udarim po tim žvalama, ja sam pored toga što sam službenik IZ-e muškarac i ja ću se s tobom lično obračunati, zapamtićeš mi….na sve uvrede i prijetnje, Makić mu je rekao da ga on neće udariti i da će se sa Zukorlićem vidjeti na sudu.

Zukorlić je na jednoj od sjednica smijenio Makića sa mjesta direktora Ureda za hadzdz, pored toga što je ponizio Makića, Zukorlic je od Makića zatrazio da to svoje poniženje sam lično potpiše, što je Makić odbio, rekavši Zukorlicu: “Ljudsko dostojanstvo mi ne dozvoljava da potpisujem svoje poniženje, ma šta to imalo za posljedicu”, tada je Zukorlić fizički nasrnuo na Makića.

Zukorlić je nakon napada sazvao sednicu Mešihata IZ u Srbiji?

To se desilo u 13 i 30 minuta. Da bi Zukorlić prikrio svoju bruku, sazvao je u večernim satima sednicu Mešihata u okrnjenom sastavu suspendovao Bekira Makića optužujući ga za samovolju u organizaciji hadzdza mimo znanja Zukorlića-Mešihata.

Zašto su skoro svi bliski saradnici otišli od Zukorlića?

Makić, dok je bio sa Zukorlićem, važeo je za jednog od najpostenijih i najboljih službenika, od kada ga Zukorlić izbaci sa posla Makić postade najveći izdajnik i lopov. 

Sve što nije za Zukorlića je izdaja i lopovluk, a sve što je za Zukorlića je patriotizam i poštenje…makar na dan sjecanja na genocid u Srebrenici, otišli na inauguraciju Tadiću….to može samo Zukorlić i da ostane patriota…

Zukorlić se kao patriota zauzimao i za cijepanje Sandzaka na Srbijanski i Crnogorski dio, podrzavanjem odcepljenja CG-e od Srbije.

ZUKORLIĆ JE ZBOG INICIJATIVE O POMIRENJU UDARIO BEKIRA MAKIĆA. ZA OVU INICIJATIVU JE APSOLUTNA VEĆINA UPOSLENIH U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI!

 DA LI ĆE I ONI ZAVRŠITI KAO MAKIĆ?

Zbog ovakvog Zukorlićevog ponašanja, zabrinut je svaki častan vjernik u Pazaru, Sandzaku i šire…

Exit mobile version