Ekološka izložba – kruna uspešno realizovanog projekta

Izložbom dečjih radova sinoć je u Dobrosusedskom klubu u Novom Pazaru svečano obeležen uspešan završetak radioničarskog rada, u okviru projekta podrške održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji. Kroz ovaj projekat, koji je realizovan uz podršku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, organizovano je 900 radionica za 1850-oro dece iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Ovi svečani trenutci u završnici uspešno realizovanih radionica imali su za polaznike i onu tužnu notu koju donose rastanci. Ipak, oni se osnovano nadaju i nastavku ovakvog projekta, koji im je, kako kažu, doneo nova iskustva, znanja i prijateljstva, ali i olakšao reintegraciju u škole na ovim prostorima.

Projekat podrške održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji realizovali su: ASB Srbija i Inicijativa za razvoj i saradnju u partnesrstvu sa Gradom Novim Pazarom, opštinama Sjenica i Tutin, Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom ”Merhamet Sandžak”, uz finansijsku podršku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

S.Lj.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO