EGIPAT: “Muslimanska braća” najavljuju nove proteste

56

Iz Nacionalnog saveza za odbijanje vojnog udara i podršku legitimiteta najavljeno je održavanje masovnih protesta u petak u nekoliko egipatskih gradova. U saopćenju Saveza se navodi da će protesti biti održani i u nedjelju 6. oktobra, na dan godišnjice Arapsko-izraelskog rata, te da će biti održani pod nazivom “Kairo, glavni grad revolucije”.

“Svakim danom se organiziraju novi skupovi i nove aktivnosti. U srijedu su se na trgu Nahda ponovo okupile hiljade ljudi, a ušli su i u kampus univerziteta. To mediji ne objavljuju. U nedjelju će biti održani još masovniji protesti”, poručio je Ashraf Abdul Ghaffar, organizator protesta protiv vojnog udara u Egiptu na trgu Nahda.

On je u intervjuu za agenciju Anadolija kazao da su okončane “sve pripreme globalnih protesta protiv vojnog udara i nasilja u Egiptu, koji će biti održani sljedećeg petka, 11. oktobra, povodom 100 dana od vojnog udara”.

“Riječ je o globalnom protestu, koji će biti održan u mnogim zemljama. Pozivamo cijelu svjetsku javnost da se pridruži tim protestima protiv vojne vladavine, masakra, zločina protiv čovječnosti i zla u Egiptu”, poručio je Abdul Ghaffar.

55

I šejh Qardawi je pozvao da se masovno izađe na najavljene proteste 6. oktobra.

Izvor: | Al Jazeera | | Vijesti Ummeta |

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO