Edukacija edukatora o reproduktivnom zdravlju

Edukacijom edukatora, vaspitačica Predškolske ustanove ”Mladost”, nastavljena je realizacija Projekta o reproduktivnom zdravlju, koji sprovodi Zavod za javno zdravlje, uz finansijsku podršku Kancelarije ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, i lokalne samouprave. Osnovni cilj je podizanje nivoa svesti o značaju preventive i o reproduktivnom zdrvalju.

Prema rečima doktorke Majde Iković iz Zavoda za javno zdravlje, radionice se sastoje od edukativnih predavanja iz četiri oblasti: sterilitet, prevencija malignih bolesti, polno prenosive bolesti, vakcinacija i njen značaj.

Vaspitačice koje su učestvovale u ovakvim radionicama imaju zadatak da stečena znanja o značaju prevencije i reproduktivnog zdravlja, prenesu roditeljima mališana ovog vrtića.

”Projekat je još jedna od uspešnih zajedničkih aktivnosti Predškolske ustanove ”Mladost” i Zavoda za javno zdravlje. Mi ćemo se truditi da ova saznanja podelimo i sa roditeljima naše dece”, rekla je preventivna sestra vrtića ”Mladost”, Mubera Komatina.

Iako je prirodni priraštaj u Novom Pazaru i dalje pozitivan, ovakav projekat je važan u smislu podizanja zdravstvene svesti kod stanovništva kroz edukacije i savetovanja u vezi planiranja porodice i važnosti prevencije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO