Naslovna Vijesti Edin Zuković novi selektor juniora atletičara – Imam viziju

Edin Zuković novi selektor juniora atletičara – Imam viziju

Selektor atletske juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković kazao je da mu je cilj da kraljicu sportova vrati na mesto koje joj pripada.

On je prvi intervju u svojstvu selektora dao našoj televiziji i tom prilikom izrazio je zadovoljstvo što će sam sastavljati tim sa kojim će raditi. U njemu će, kako je rekao, biti i atletski stručnjak Rifat Zilkić.

Selektor Edin Zuković kazao je našoj televiziji da veruje da će opravdati poverenje koje mu je dato od strane Atletskog saveza Srbije i da će juniorska atletika ubrzo biti onakva kakva je nekada bila. On je obećao da će dati sve od sebe i da se neće štedeti. Obaveza, kaže Zuković, ima mnogo ali pomoć očekuje od svojih saradnika.

-Dobro je to što mi ASS omogućio da sastavim tim. Stručni savetnik će mi biti Ivica Možek a pored njega će biti Mira Stojanović, Rifat Zilkić, Goran Obradović i Dragiša Đorđić.

Verujem da imam dobru podršku od svojih saradnika, rekao je Zilkić za Regionalnu televiziju.

On kaže da s enjegov status u AK neće menjati, ostaće sportski director, a ostavku će podneti u Atletskom savezu centralne Srbije gde je obaljao istu funkciju.

-Na meni i mojim saradnicima je da pronađemo i stvorimo još uspešnih atletičara u Srbiji ali sledeće godine ne treba očekivati velike rezultate u juniorskoj konkurenciji. Zatekli smo stanje koje nije dobro ali ćemo dati sve od sebe da to promenimo. Samo dva takmičara za 2014. godinu su ispunili normu. Dakle, predstoji nam veliki rad. Boji rezultati stižu već 2015. godine, kazao je selektor Zuković.

Činjenica da je juniorski selektor iz Novog Pazara dovoljno govori o tome koliko ovaj grad ima atletskih stručnjaka koji su priznati u Srbiji. Sigurno je to, kaže Zuković, priznanje i za njegovi matični klub.

On je dodao da mu je drago što je ASS u njemu prepoznao kvalitet i što mu je omogućio da pokuša da juniorsku atletiku vrati tamo gde joj je i mesto. Zuković je, govoreći, kao sportski director AK Novi Pazar, rekao da ima dobru saradnju sa gradom Novi Pazar i Sportskim savezom tog grada.

Selektor Edin Zuković profesor je fizičke kulture u novopazarskoj OŠ Rifat Brdžović Tršo a u sportskoj karijeri je imao dosta zapaženih rezultata. Dva puta je bio prvak države u krosu, pobednik je Kupa Jugoslavije a na Prvenstvu Balkana u krosu koje je održano 2005. godine bio je peti. Zuković ima iskustvo i u rukovođenju klubom jer je 2007. godine imenovan za sportskog direktora AK Novi Pazar. Prošle godine je preuzeo funkciju sportskog direktora Atletskog saveza centralne Srbije.

rtv

Exit mobile version