Edin Ujkanović osvojio prvo mesto na Kosmaju

NOVI PAZAR – Član Auto-moto kluba Novi Pazar Edin Ujkanović rekao je da je prezadovoljan nastupom na Nagradi Sopota na Kosmaju, gde je u trci za Brdski šampionat Srbije osvojio prvo mesto u Klasi 6.

U odnosu na prethodne trke na Zlatiboru i u Brzeću, Ujkanović je na Kosmaju promenio i klasu i automobil, pa se umesto Klase open takmičio se u Klasi do 1.600 kubnih centimetara – grupa E1, a Opel korsu zamenio je Golfom prve generacije.

Na kraju, trijumfom u konkurenciji četvorice vozača stigao je do najvećeg uspeha u automobilskoj karijeri.

“Novi automobil za mene i staza na kojoj nikada ranije nisam vozio. Imao sam i malu tremu. Posle dva treninga, za plasman su se sabirali rezultati iz tri trke. Odlučila je trreća vožnja, gde sam nadoknadio minimalan zaostatak i na kraju pobedio sa sekundom i po boljim vremenom od najbližeg pratioca”, rekao je Ujkanović.

Drugo mesto u Klasi 6 pripalo je Borivoju Gajiću u Sitroenu sakso, dok je treći bio Mario Zahirović za volanom Forda fijeste.

Ujkanović bi od 15. do 17. oktobra na Avali trebalo da vozi trku za šampionat Centralno- evropske zone.

“To je kruna sezone za mene jer učestvuju i države iz okruženja. Razmišljam još uvek o klasi u kojoj ću nastupiti. Pokušaću da odem dva, tri dana ranije i upoznam stazu, pošto ni na Avali ranije nisam vozio. Nadam se mestu na pobedničkom postolju”, naveo je Ujkanović.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO